Bezy

Pavlova Banoffee

Pavlova Banoffee

  • 12:00
  • 10
  • Średni
12:00
10
Średni

Pavlova Banoffee to elegancja sama w sobie. Smak bananów doskonale komponuje się ze słodkim sosem toffi i bitą śmietaną. Jeśli chcesz wywołać zachwyt na twarzach Waszych gości, koniecznie wypróbuj ten przepis. :)

Składniki

Beza:
  • 4 białka
  • 225 g cukru
  • 1 łyżka octu
  • 1 łyżka skrobi kukurydzianej
Masa bananowa:
  • 2 banany
  • sok z połowy cytryny
  • 250 ml dobrze schłodzonej śmietanki 30%
  • 1 Śmietan-fix Dr. Oetkera
  • 1 opakowanie Sosu toffi Dr. Oetkera (najlepiej schłodzonego)
Do dekoracji:
  • Kakao ciemne Dr. Oetkera
Składniki
Beza:
  • 4 białka
  • 225 g cukru
  • 1 łyżka octu
  • 1 łyżka skrobi kukurydzianej
Masa bananowa:
  • 2 banany
  • sok z połowy cytryny
  • 250 ml dobrze schłodzonej śmietanki 30%
  • 1 Śmietan-fix Dr. Oetkera
  • 1 opakowanie Sosu toffi Dr. Oetkera (najlepiej schłodzonego)
Do dekoracji:
  • Kakao ciemne Dr. Oetkera
Zobacz ten przepis na ws.pl
Bezy ->

Przepisy z kategorii Bezy

Wszystkiego słodkiego
02:00
60
Łatwy
Mini beziki
Wszystkiego słodkiego
02:00
10
Średni
Beza kokosowa
Wszystkiego słodkiego
12:00
10
Średni
Pavlova Banoffee
Wszystkiego słodkiego
01:30
10
Średni
Ciepłe lody
Wszystkiego słodkiego
03:00
12
Średni
Bezowe serca