1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Ciasta francuskie i półfrancuskie
  4. Szybkie jagodzianki z ciasta francuskiego

Szybkie jagodzianki z ciasta francuskiego

Jagodzianka z ciasta francuskiego z wypływającym nadzieniem, posypana cukrem pudrem i płatkami migdałów.
Jagodzianka z ciasta francuskiego z wypływającym nadzieniem, posypana cukrem pudrem i płatkami migdałów.
Marta - zdjęcie profilowe
Marta Autor Zaktualizowano:
5/5 1 ocena

Jeśli szukasz ekspresowego przepisu na pyszne jagodzianki, ta propozycja jest dla Ciebie!🫐

Te jagodzianki są wyjątkowo łatwe do zrobienia, a ich przygotowanie zajmie Ci dosłowanie kilka chwil. 🫐Nie wierzchu jagodzianek znajdziesz chrupiące płatki  migdałów, które wraz z cukrem tworzą niezwykle chrupiącą skorupkę.

Ciesz się pysznymi jagodziankami bez długiego stania w kuchni!🥰

Przepis powstał w ramach współpracy reklamowej z markami: Dr. Oetker oraz Bakal.


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Sposób przygotowania:

  • Krok 1

    Umyte i osuszone jagody wymieszaj z łyżeczką budyniu i łyżeczką cukru.

    Na blacie kuchennym jagody w miseczce oraz opakowanie budyniu waniliowego.
  • Krok 2

    Płat ciasta francuskiego podziel na 8 części.

    Ciasto francuskie podzielone na 8 części.
  • Krok 3

    Na środek każdego płatu ciasta nałóż jagody. Następnie przykryj drugim płatem ciasta.

    Na blasze rozłożony płaty ciasta francuskiego. Obok opakowanie migdałów w płatkach i roztrzepane jajko w miseczce.
  • Krok 4

    Delikatnie dociśnij brzegi za pomocą widelca,

    Jagodzianki z ciasta francuskiego przed upieczeniem.
  • Krok 5

    Posmaruj wierzch ciasta roztrzepanym jajkiem, posyp cukrem i płatkami migdałów.

    Jagodzianki z ciasta francuskiego gotowe do upieczenia.
  • Krok 6

    Piecz przez około 20 minut w temperaturze 190°C.

    Upieczone jagodzianki z ciasta francuskiego.
Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/ciasta-francuskie-i-polfrancuskie/szybkie-jagodzianki-z-ciasta-francuskiego

Oceń przepis!



Komentarze



Start
Przepisy i okazje
Przepisy
Okazje
Inspiracje
Więcej