Szybkie jagodzianki z ciasta francuskiego
Je艣li szukasz ekspresowego przepisu na pyszne jagodzianki, ta propozycja jest dla Ciebie!馃珢
Te jagodzianki s膮 wyj膮tkowo 艂atwe do zrobienia, a ich przygotowanie zajmie Ci dos艂owanie kilka chwil. 馃珢Nie wierzchu jagodzianek znajdziesz chrupi膮ce p艂atki migda艂ów, które wraz z cukrem tworz膮 niezwykle chrupi膮c膮 skorupk臋.
Ciesz si臋 pysznymi jagodziankami bez d艂ugiego stania w kuchni!馃グ
Przepis powsta艂 w ramach wspó艂pracy reklamowej z markami: Dr. Oetker oraz Bakal.
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudno艣ci
- 艁atwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Spos贸b przygotowania:
-
Krok 1
Umyte i osuszone jagody wymieszaj z 艂y偶eczk膮 budyniu i 艂y偶eczk膮 cukru.
-
Krok 2
P艂at ciasta francuskiego podziel na 8 cz臋艣ci.
-
Krok 3
Na 艣rodek ka偶dego p艂atu ciasta na艂ó偶 jagody. Nast臋pnie przykryj drugim p艂atem ciasta.
-
Krok 4
Delikatnie doci艣nij brzegi za pomoc膮 widelca,
-
Krok 5
Posmaruj wierzch ciasta roztrzepanym jajkiem, posyp cukrem i p艂atkami migda艂ów.
-
Krok 6
Piecz przez oko艂o 20 minut w temperaturze 190°C.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/ciasta-francuskie-i-polfrancuskie/szybkie-jagodzianki-z-ciasta-francuskiego |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie doda艂 偶adnych zdj臋膰, b膮d藕 pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze