Ciasta kruche i tarty

Mazurek czekoladowy z kremem z suszonych moreli

Mazurek czekoladowy z kremem z suszonych moreli

  • 02:00
  • 20
  • Średni
02:00
20
Średni

Mazurek czekoladowy z kremem z suszonych moreli to moja kolejna, słodka propozycja na wielkanocny stół. Czekolada użyta w przepisie uwalnia ogromne ilości endorfin, dzięki którym dobry nastrój będzie towarzyszył Ci przez całe święta! :) Morele za to znakomicie podkreślają jej smak, przełamując delikatnie słodycz całego ciasta. Całość udekorowałam ślicznymi prymulkami oraz własnoręcznie przygotowanym króliczkiem z ciasta. Polecam

Składniki

Ciasto czekoladowe:
  • 120 g mąki pszennej
  • 50 g cukru pudru
  • 30 g Ciemnego kakao Dr. Oetkera
  • 100 g zimnego masła
  • 2 żółtka
  • 1 łyżka zimnej wody
Dodatkowo:
  • 1 jajko
Krem czekoladowy:
  • 100 g suszonych moreli
  • 150 g wody
  • 50 g czekolady gorzkiej
  • 0,5 łyżeczki Ekstraktu naturalnego Pomarańcza z Brazylii Dr. Oetkera
  • 15 g cukru pudru
Do dekoracji:
  • Pisaki smak czekolada i karmel
  • 1 Posypka cukrowa Dr. Oetkera
Składniki
Ciasto czekoladowe:
  • 120 g mąki pszennej
  • 50 g cukru pudru
  • 30 g Ciemnego kakao Dr. Oetkera
  • 100 g zimnego masła
  • 2 żółtka
  • 1 łyżka zimnej wody
Dodatkowo:
  • 1 jajko
Krem czekoladowy:
  • 100 g suszonych moreli
  • 150 g wody
  • 50 g czekolady gorzkiej
  • 0,5 łyżeczki Ekstraktu naturalnego Pomarańcza z Brazylii Dr. Oetkera
  • 15 g cukru pudru
Do dekoracji:
  • Pisaki smak czekolada i karmel
  • 1 Posypka cukrowa Dr. Oetkera
Zobacz ten przepis na ws.pl
Ciasta kruche i tarty ->

Przepisy z kategorii Ciasta kruche i tarty