Ciasta kruche i tarty

Mazurek chałwowo-czekoladowy

Mazurek chałwowo-czekoladowy

  • 02:00
  • 20
  • Średni
02:00
20
Średni

Wśród wielkanocnych propozycji nie mogło zabraknąć przepisu na takiego mazurka. Kruchy spód i masa chałwowa pod czekoladową polewą to coś, do czego nikogo nie trzeba długo przekonywać. Prosty przepis, bardzo łatwy do wykonania. Polecam!

Składniki

Ciasto:
  • 200 g mąki krupczatki
  • 2 opakowania Budyniu biszkoptowego Dr. Oetkera
  • 100 g masła
  • 80 g cukru
  • 1 jajko
  • Szczypta soli
Masa chałwowa:
  • 250 g chałwy waniliowej
  • 100 ml śmietanki 30%
Warstwa czekoladowa:
  • 100 g czekolady mlecznej
  • 100 ml śmietanki 30%
Do dekoracji:
  • 1 opakowanie Motylków z czekolady mlecznej i białej Dr. Oetkera
Składniki
Ciasto:
  • 200 g mąki krupczatki
  • 2 opakowania Budyniu biszkoptowego Dr. Oetkera
  • 100 g masła
  • 80 g cukru
  • 1 jajko
  • Szczypta soli
Masa chałwowa:
  • 250 g chałwy waniliowej
  • 100 ml śmietanki 30%
Warstwa czekoladowa:
  • 100 g czekolady mlecznej
  • 100 ml śmietanki 30%
Do dekoracji:
  • 1 opakowanie Motylków z czekolady mlecznej i białej Dr. Oetkera
Zobacz ten przepis na ws.pl
Ciasta kruche i tarty ->

Przepisy z kategorii Ciasta kruche i tarty