Ciasta kruche i tarty

Mazurek różany

Mazurek różany

  • 01:30
  • 16
  • Łatwy
01:30
16
Łatwy

Uroczy, słodki i bardzo różany mazurek to moja propozycja dla prawdziwych wielbicieli tego smaku. Kruchy, migdałowy spód, pyszna konfitura i krem waniliowy sprawiają, że to popularne ciasto nabiera wyjątkowego charakteru. Wypróbuj ten przepis!

Składniki

Kruche ciasto:
  • 250 g mąki
  • 1 łyżeczka Proszku do pieczenia Dr. Oetkera
  • 100 g zmielonych migdałów
  • 120 g cukru pudru
  • 2 żółtka
  • 200 g zimnego masła
Krem waniliowy:
  • 250 g serka mascarpone
  • 100 ml śmietanki słodkiej 12%
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1 Laska Wanilii z Wysp Pacyfiku Dr. Oetkera
Ponadto:
  • 1 słoiczek konfitury różanej (ja użyłam płatków róży w cukrze)
  • 1-2 łyżki soku z cytryny
  • Płatki róż do dekoracji
Składniki
Kruche ciasto:
  • 250 g mąki
  • 1 łyżeczka Proszku do pieczenia Dr. Oetkera
  • 100 g zmielonych migdałów
  • 120 g cukru pudru
  • 2 żółtka
  • 200 g zimnego masła
Krem waniliowy:
  • 250 g serka mascarpone
  • 100 ml śmietanki słodkiej 12%
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1 Laska Wanilii z Wysp Pacyfiku Dr. Oetkera
Ponadto:
  • 1 słoiczek konfitury różanej (ja użyłam płatków róży w cukrze)
  • 1-2 łyżki soku z cytryny
  • Płatki róż do dekoracji
Zobacz ten przepis na ws.pl
Ciasta kruche i tarty ->

Przepisy z kategorii Ciasta kruche i tarty