Ciasta kruche i tarty

Mazurek z matchą i dżemem porzeczkowym

Mazurek z matchą i dżemem porzeczkowym

  • 01:30
  • 12
  • Średni
01:30
12
Średni

Mazurek z matchą i dżemem porzeczkowym to kolejna propozycja wypieku na świąteczny stół. Tym razem coś dla miłośników super foods i dekorowania. Mazurek przyciąga wzrok pięknym, wiosennym kolorem, który uzyskałam całkowicie naturalnie, dodając do kremu herbatę matcha! :)

Marta

Składniki

Ciasto kruche:
  • 250 g mąki pszennej
  • 50 g cukru
  • 1 łyżeczka Cukru ze skórką cytrynową z Włoch Dr. Oetkera
  • 150 g zimnego masła
  • 2 żółtka
  • 4 łyżki wody
Nadzienie:
  • 150 g przetartego dżemu z czarnej porzeczki
  • 250 g serka mascarpone
  • 30 g cukru pudru
  • 200 ml schłodzonej śmietanki 30%
  • 1/3 łyżeczki herbaty matcha
  • 3/4 łyżeczki Cukru ze skórką cytrynową z Włoch Dr. Oetkera
Składniki
Ciasto kruche:
  • 250 g mąki pszennej
  • 50 g cukru
  • 1 łyżeczka Cukru ze skórką cytrynową z Włoch Dr. Oetkera
  • 150 g zimnego masła
  • 2 żółtka
  • 4 łyżki wody
Nadzienie:
  • 150 g przetartego dżemu z czarnej porzeczki
  • 250 g serka mascarpone
  • 30 g cukru pudru
  • 200 ml schłodzonej śmietanki 30%
  • 1/3 łyżeczki herbaty matcha
  • 3/4 łyżeczki Cukru ze skórką cytrynową z Włoch Dr. Oetkera
Zobacz ten przepis na ws.pl
Ciasta kruche i tarty ->

Przepisy z kategorii Ciasta kruche i tarty