Tarta Crème Brûlée - Przepis
Ciasta kruche i tarty

Tarta Crème Brûlée

Tarta Crème Brûlée

  • 12:00
  • 12
  • Trudny
12:00
12
Trudny

Tarta Crème Brûlée jest bardzo eleganckim i smacznym deserem. Kruche, maślane ciasto, które zamyka delikatne i kremowe waniliowe nadzienie. Wręcz rozpływa się w ustach. Skarmelizowany cukier dodaje mu chrupkości i oczywiście słodkości :) Ja wierzch tarty Creme Brulee podpiekam palnikiem cukierniczym, ale Wy możecie z powodzeniem wsadzić na moment ciasto do piekarnika rozgrzanego na funkcję grillowania. Zapraszam na delikatne, kremowe ciasto, które skradnie Wasze serca i podniebienia! Idealne ciasto na każdą porę roku. :)  

Składniki

Kruche ciasto:
  • 130 g masła
  • 70 g cukru
  • 200 g mąki pszennej
  • 2 żółtka
Nadzienie:
  • Laska wanilii z Wysp Pacyfiku Dr. Oetkera
  • 500 ml śmietanki 30%
  • 80 g cukru
  • 6 żółtek
Dodatkowo:
  • 4 łyżki brązowego cukru
Składniki
Kruche ciasto:
  • 130 g masła
  • 70 g cukru
  • 200 g mąki pszennej
  • 2 żółtka
Nadzienie:
  • Laska wanilii z Wysp Pacyfiku Dr. Oetkera
  • 500 ml śmietanki 30%
  • 80 g cukru
  • 6 żółtek
Dodatkowo:
  • 4 łyżki brązowego cukru
Ciasta kruche i tarty ->

Przepisy z kategorii Ciasta kruche i tarty