Ciasta bez pieczenia

Jeżynowo - czekoladowa tarta z mleczną nutą

Jeżynowo - czekoladowa tarta z mleczną nutą

  • 02:00
  • 12
  • Średni
02:00
12
Średni

Zapraszam na tartę niebanalną - delikatnie jeżynową w smaku z mleczną nutą, na czekoladowym spodzie. Zapraszam!

Składniki

Spód:
  • 140 g herbatników
  • 1 łyżka kakao
  • 80 g roztopionego masła
Masa mleczna:
  • 125 ml mleka
  • 90 g cukru
  • 1 Cukier wanilinowy 8g Dr. Oetkera
  • 250 g serka mascarpone
  • 100 g mleka w proszku
  • 150 g jeżyn
  • 1 Żelatyna w listkach Dr. Oetkera - możecie zamiennie użyć zwykłej żelatyny (2 płaskie łyżeczki)
Składniki
Spód:
  • 140 g herbatników
  • 1 łyżka kakao
  • 80 g roztopionego masła
Masa mleczna:
  • 125 ml mleka
  • 90 g cukru
  • 1 Cukier wanilinowy 8g Dr. Oetkera
  • 250 g serka mascarpone
  • 100 g mleka w proszku
  • 150 g jeżyn
  • 1 Żelatyna w listkach Dr. Oetkera - możecie zamiennie użyć zwykłej żelatyny (2 płaskie łyżeczki)
Zobacz ten przepis na ws.pl
Ciasta bez pieczenia ->

Przepisy z kategorii Ciasta bez pieczenia