1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Bez glutenu
  4. Tarta bezglutenowa z owocami i galaretką

Tarta bezglutenowa z owocami i galaretką

Dr. Oetker  - zdjęcie profilowe
Dr. Oetker Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

Bezglutenowa tarta z owocami i galaretką. Idealna na letnie dni. Pyszny, śmietankowy krem idealnie komponuje się z owocami i pysznym, kruchym spodem. Zasmakuje każdemu, nie tylko osobom unikającym glutenu. 


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Spód:

  • Krok 1

    Wymieszaj w misce mielone orzechy z roztopionym masłem i wylep masą orzechową formę na tartę. Włóż do lodówki.

Galaretka:

  • Krok 2

    Galaretkę wiśniową rozpuść w 500 mililitrów wrzątku, odstaw do wystudzenia.

Krem:

  • Krok 3

    Budyń rozmieszaj w 100 ml śmietanki, pozostałą zagotuj z cukrem pudrem. Do gotującej się śmietanki wlej masę budyniową, mieszaj rózgą aż powstanie jedwabisty krem.  Odstaw do lekkiego przestudzenia, a następnie wylej krem na spód tarty. Gdy krem wystygnie ułóż owoce, zalej tężejącą galaretką i odstaw do lodówki do całkowitego stężenia. 

    Udekoruj miętą.


Oceń przepis!



Komentarze



Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Szczególny dzień
Party
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej