Tarta bezglutenowa z owocami i galaretką


Bezglutenowa tarta z owocami i galaretką. Idealna na letnie dni. Pyszny, śmietankowy krem idealnie komponuje się z owocami i pysznym, kruchym spodem. Zasmakuje każdemu, nie tylko osobom unikającym glutenu.
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Spód:
-
Krok 1
Wymieszaj w misce mielone orzechy z roztopionym masłem i wylep masą orzechową formę na tartę. Włóż do lodówki.
Galaretka:
-
Krok 2
Galaretkę wiśniową rozpuść w 500 mililitrów wrzątku, odstaw do wystudzenia.
Krem:
-
Krok 3
Budyń rozmieszaj w 100 ml śmietanki, pozostałą zagotuj z cukrem pudrem. Do gotującej się śmietanki wlej masę budyniową, mieszaj rózgą aż powstanie jedwabisty krem. Odstaw do lekkiego przestudzenia, a następnie wylej krem na spód tarty. Gdy krem wystygnie ułóż owoce, zalej tężejącą galaretką i odstaw do lodówki do całkowitego stężenia.
Udekoruj miętą.
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze