Tarta bezglutenowa z owocami i galaretką
Bezglutenowa tarta z owocami i galaretką. Idealna na letnie, upalne dni. Pyszny, lekki śmietankowy krem idealnie komponuje się z owocami i delikatnym, kruchym spodem. Zasmakuje każdemu, nie tylko osobom unikającym glutenu 🍓🍒🍑
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Bezglutenowy spód do tarty:
-
Krok 1
Wymieszaj w misce mielone orzechy z cukrem waniliowym i z roztopionym masłem. Wylep masą orzechową formę na tartę. Włóż do lodówki.
-
Cukier z wanilią (bez glutenu)
Cukier z Wanilią Bourbon bez glutenu od Dr. Oetkera nada wypiekom i deserom niepowtarzalny waniliowy smak. Wzbogacony o dodatek ziarenek wanilii Bourbon, czyli najbardziej cenionego gatunku tej wspaniałej przyprawy. Idealny do ciast, deserów czy lodów przyda się w każdej kuchni.
Galaretka z owocami:
-
Krok 2
Galaretkę wiśniową rozpuść w 500 mililitrów wrzątku, odstaw do wystudzenia.
Przepis na krem budyniowy:
-
Krok 3
Budyń rozmieszaj w 100 ml śmietanki, pozostałą zagotuj z cukrem pudrem. Do gotującej się śmietanki wlej masę budyniową, mieszaj rózgą aż powstanie jedwabisty krem. Odstaw do lekkiego przestudzenia, a następnie wylej krem na spód tarty. Gdy krem wystygnie ułóż owoce, zalej tężejącą galaretką i odstaw do lodówki do całkowitego stężenia.
Tartę z owocami i galaretką udekoruj miętą.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/bez-glutenu/tarta-bezglutenowa-z-owocami-i-galaretka |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze