Ciasto Łabędzi puch - Przepis
Ciasta przekładane

Ciasto „Łabędzi puch”

Ciasto „Łabędzi puch”

  • 12:00
  • 16
  • Łatwy
12:00
16
Łatwy

Ciasto Łabędzi Puch. Lekki i pyszny, jest dowodem na to, że  u prawdziwej gospodyni nic się nie zmarnuje. Do zagęszczenia kremu używa się w tym przepisie czerstwych bułek. Ja wykorzystałam suchary i efekt mnie zachwycił! Koniecznie spróbuj!

Składniki

Biszkopt:
  • 5 jajek
  • 150 g cukru
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżka gorącej wody
  • 120 g mąki pszennej
  • 50 g mąki ziemniaczanej
  • 1/2 Proszku do pieczenia Dr. Oetkera
Masa kokosowa:
  • 100 g sucharów lub 2 małe, czerstwe bułeczki
  • 750 ml mleka
  • 100 g cukru
  • 1 Cukier wanilinowy 8 g Dr. Oetkera
  • 100 g wiórków kokosowych
  • 200 g miękkiego masła
Do przełożenia biszkoptu:
  • 1 słoiczek dżemu z czarnej porzeczki
Kokosowa posypka:
  • 1 łyżka masła
  • 100 g wiórków kokosowych
  • 100 g cukru

Przed podaniem wyciągnij ciasto z lodówki na około pół godziny wcześniej.

Składniki
Biszkopt:
  • 5 jajek
  • 150 g cukru
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżka gorącej wody
  • 120 g mąki pszennej
  • 50 g mąki ziemniaczanej
  • 1/2 Proszku do pieczenia Dr. Oetkera
Masa kokosowa:
  • 100 g sucharów lub 2 małe, czerstwe bułeczki
  • 750 ml mleka
  • 100 g cukru
  • 1 Cukier wanilinowy 8 g Dr. Oetkera
  • 100 g wiórków kokosowych
  • 200 g miękkiego masła
Do przełożenia biszkoptu:
  • 1 słoiczek dżemu z czarnej porzeczki
Kokosowa posypka:
  • 1 łyżka masła
  • 100 g wiórków kokosowych
  • 100 g cukru
Zobacz ten przepis na ws.pl
Ciasta przekładane ->

Przepisy z kategorii Ciasta przekładane

Wszystkiego słodkiego
04:00
24
Średni
Wiśniowa fantazja
Dr. Oetker poleca
02:00
24
Średni
Malinowa Fantazja
Wszystkiego słodkiego
06:00
21
Średni
Kakaowe tiramisu