Ciasto z galaretką mango i truskawkami



- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Średni
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Biszkopt
-
Krok 1
Jajka ubij z cukrem na jasną puszystą masę (około 10 minut). Dodaj olej, na końcu krótko wmiksuj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.
-
Krok 2
Dno formy 25 x 38 cm wyłóż papierem do pieczenia. Przełóż ciasto, wyrównaj.
-
Krok 3
Piecz w rozgrzanym piekarniku do 170°C przez około 45 minut.
Po wystudzeniu zetnij skórkę z wierzchu biszkoptu, ściągnij papier do pieczenia, przekrój na dwa blaty i ponownie umieść w formie.
Galaretka z mango
-
Krok 4
Galeretki rozpuść w wrzątku, odstaw do przestudzenia. Mango rozmroź.
-
Krok 5
Mango zblenduj z galaretką, odstaw do lodówki do momentu aż galaretka zacznie tężeć.
-
Krok 6
Przelej na biszkopt.
-
Krok 7
Przykryj drugim blatem biszkoptu.
Krem truskawkowy z galaretką
-
Krok 8
Truskawkową galaretkę rozpuść i odstaw do wystudzenia. Śmietankę ubij na sztywno, pod koniec przelej płynną. Rozpuszczona galaretka nie ma być tężejąca, ani gorąca.
Krem przełóż na wierz ciasta.
Krem śmietankowy
-
Krok 9
Śmietankę ubij na sztywno, pod koniec dodając cukier puder wymieszany z śmietan fixami. Krem przełóż na truskawkową galaretkę.
Truskawki w glazurze
-
Krok 10
Truskawki pokrój na plastry i wymieszaj w glazurze.
-
Krok 11
Wyłóż je na wierzch ciasta. Odstaw do lodówki. Przed podaniem udekoruj listkami mięty.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/ciasta-przekladane/ciasto-z-galaretka-mango-i-truskawkami |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze