Szarlotki i ciasta z jabłkami

Zawijane ciasto drożdżowe z jabłkami, morelami i kruszonką

Zawijane ciasto drożdżowe z jabłkami, morelami i kruszonką

  • 03:00
  • 12
  • Średni
03:00
12
Średni

Masa jabłkowa zamknięta w drożdżowym cieście z kruszonką i morelami. Brzmi pysznie? Ciasto nie jest za słodkie, a więc można polać je dodatkowo lukrem. Dla urozmaicenia postanowiłam je również zwinąć… Zobaczcie jak wyszło!

Składniki

Ciasto:
  • 500 g mąki pszennej
  • 100 g masła
  • 1 Drożdże suszone Dr. Oetkera
  • 200 ml mleka
  • 2 jajka
  • 100 g cukru
  • 1 Cukier wanilinowy Dr. Oetkera
  • starta skórka z cytryny
Masa jabłkowa:
  • 1000 g jabłek (pozbawionych gniazd i skórki)
  • 200 g cukru
  • 300 g moreli
Kruszonka:
  • 160 g mąki
  • 70 g cukru
  • 70 g masła
  • 1 Cukier wanilinowy Dr. Oetkera
Składniki
Ciasto:
  • 500 g mąki pszennej
  • 100 g masła
  • 1 Drożdże suszone Dr. Oetkera
  • 200 ml mleka
  • 2 jajka
  • 100 g cukru
  • 1 Cukier wanilinowy Dr. Oetkera
  • starta skórka z cytryny
Masa jabłkowa:
  • 1000 g jabłek (pozbawionych gniazd i skórki)
  • 200 g cukru
  • 300 g moreli
Kruszonka:
  • 160 g mąki
  • 70 g cukru
  • 70 g masła
  • 1 Cukier wanilinowy Dr. Oetkera
Zobacz ten przepis na ws.pl
Szarlotki i ciasta z jabłkami ->

Przepisy z kategorii Szarlotki i ciasta z jabłkami