Ciastka z masłem orzechowym, czekoladą i nutą karmelową


Ciastka z masłem orzechowym, czekoladą i nutą karmelową, czyli sycąca przyjemność, idealna do popołudniowej kawy. Smak czekolady, masła orzechowego i cukru kokosowego to połączenie, które zasmakuje każdemu! Do swojej wersji dodałam czekoladowe kropelki, jednak możesz użyć swojej ulubionej, gorzkiej lub mlecznej czekolady. :) Każda z tych opcji sprawdzi się świetnie. Idealna propozycja aby sprawić przyjemność sobie i innym.
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
-
Krok 1
Piekarnik nagrzej do temperatury 175°C. Dwie blachy z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia.
-
Krok 2
Masło orzechowe, cukier kokosowy i zwykłe masło utrzyj razem na puszystą, nieco jaśniejszą masę (ok 5 min.).
-
Krok 3
Następnie dodaj pastę waniliową oraz jajko i dokładnie utrzyj, aż masa stanie się jednolita.
-
Krok 4
Mąkę przesiej, dodaj sól, proszek do pieczenia i sodę, i wszystko razem wymieszaj. Dodaj suche składniki do masy orzechowej i wymieszaj tylko do połączenia na jednolitą masę.
-
Krok 5
Dodaj czekoladę i delikatnie wmieszaj do ciasta.
-
Krok 6
Przy użyciu dwóch łyżek lub łyżeczek* nakładaj porcje ciasta w odstępach (ciastka się rozleją w czasie pieczenia). Wstaw do piekarnika i piecz ok 15min (ciastka duże) – ok 11-12min (ciastka małe). Po upieczeniu wystudź.
☆ Odmierzając porcje ciasta łyżką stołową otrzymasz około 15 dużych ciastek , odmierzając porcje łyżeczką otrzymasz około 30 ciastek.
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze