Ciasteczka

Ciastka z masłem orzechowym, czekoladą i nutą karmelową

Ciastka z masłem orzechowym, czekoladą i nutą karmelową

  • 01:00
  • 30
  • Łatwy
01:00
30
Łatwy

Ciastka z masłem orzechowym, czekoladą i nutą karmelową, czyli sycąca przyjemność, idealna do popołudniowej kawy. Smak czekolady, masła orzechowego i cukru kokosowego to połączenie, które zasmakuje każdemu! Do swojej wersji dodałam czekoladowe kropelki, jednak możesz użyć swojej ulubionej, gorzkiej lub mlecznej czekolady. :) Każda z tych opcji sprawdzi się świetnie. Idealna propozycja aby sprawić przyjemność sobie i innym. 

Składniki

Składniki:
  • 120 g masła orzechowego
  • 100 g miękkiego masła
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka Pasty waniliowej Intense z wanilii Bourbon z Madagaskaru z ziarenkami Dr. Oetkera
  • 170 g mąki
  • Szczypta soli
  • 1 łyżeczka Proszku do pieczenia Dr Oetkera
  • 1/2 łyżeczki Sody oczyszczonej Dr Oetkera
  • 80 g pokrojonej w kosteczki czekolady lub kropelek czekoladowych
  • 150 g Cukru kokosowego nierafinowanego z Indonezji Dr. Oetkera

 Odmierzając porcje ciasta łyżką stołową otrzymasz około 15 dużych ciastek , odmierzając porcje łyżeczką otrzymasz około 30 ciastek.

Składniki
Składniki:
  • 120 g masła orzechowego
  • 100 g miękkiego masła
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka Pasty waniliowej Intense z wanilii Bourbon z Madagaskaru z ziarenkami Dr. Oetkera
  • 170 g mąki
  • Szczypta soli
  • 1 łyżeczka Proszku do pieczenia Dr Oetkera
  • 1/2 łyżeczki Sody oczyszczonej Dr Oetkera
  • 80 g pokrojonej w kosteczki czekolady lub kropelek czekoladowych
  • 150 g Cukru kokosowego nierafinowanego z Indonezji Dr. Oetkera
Zobacz ten przepis na ws.pl
Ciasteczka ->

Przepisy z kategorii Ciasteczka

Wszystkiego słodkiego
02:00
15
Średni
Wianuszki drożdżowe