Ciasteczka śnieżne kule
Jak wprowadzić do domu zimowy, świąteczny klimat? Przygotuj ciasteczka śnieżne kule i zamiast bitwy na śnieżki rozkoszuj się smakiem tych wyjątkowych słodkości ❄️❄️❄️
Wystarczy tylko kilka składników, odrobina kulania i krótka chwila w piekarniku. Wystudzone ciasteczka wystarczy solidnie obtoczyć w cukrze pudrze, aby wyglądały jak najprawdziwsze śniegowe kule ☃️ Orzechy pekan sprawiają, że te ciasteczka mocno uzależniają. Idealnie kruche, nawet po kilku dniach są tak samo pyszne (a może nawet smakują jeszcze lepiej🥰).
Ciasteczka śnieżne kule to idealna propozycja na długie, zimowe wieczory, kiedy niespodziewanie przychodzi ochota na słodkie co nieco 😉
Przepis powstał w ramach współpracy reklamowej z markami: Dr. Oetker oraz Bosch.
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Ciasteczka śnieżne kule:
-
Krok 1
Margarynę utrzyj z cukrem pudrem i pastą z wanilii.
-
Krok 2
Następnie dodaj mąkę pszenną oraz posiekane orzechy pekan.
-
Krok 3
Wymieszaj, a na koniec dodaj jeszcze napój sojowy.
-
Krok 4
Zagnieć ciasto do uzyskania jednolitej konsytencji. Na blasze umieść papier do pieczenia.
-
Krok 5
Z ciasta uformuj małe kulki i rozłóż je na blasze.
-
Może się przydać
Blacha do ciasteczek posiada niewielkie ranty, dzięki którym stabilniej wkłada się blachę do piekarnika. Ciepło na blaszce jest równomiernie rozprowadzone, a ciasto dobrze wypieczone w każdym miejscu.
-
Krok 6
Wstaw je do piernika nagrzanego do 180°C i piecz przez około 13-15 minut.
-
Krok 7
Upieczone ciasteczka pozostaw do wystudzenia na 10 minut. Następnie obtocz je w cukrze pudrze.
-
Krok 8
Zostaw do całkowitego wystudzenia i ponownie obtocz, żeby uzyskać "śnieżny efekt".❄️
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/ciasteczka/ciasteczka-sniezne-kule |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze