Wegańskie biszkopty a'la savoiardi (podłużne)


Wegańskie biszkopty a'la savoiardi to podłużne ciasteczka, które są nieodzownym elementem popularnego włoskiego deseru tiramisu. Ale zaraz, zaraz... jak je przygotować w wersji wegańskiej? Po kilku próbach zamieszczam Wam przepis na chrupiące biszkopty, które idealnie nadają się do maczania w kawie i amaretto.🥰 Spróbujcie również mojego przepisu na tofumisu, w którym użyłam właśnie tych biszkoptów.😋
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Średni
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Wegańskie biszkopty a'la savoiardi:
-
Krok 1
Wymieszaj razem suche składniki: mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia oraz cukier.
-
Krok 2
Następnie wymieszaj razem mokre składniki: napój sojowy, syrop klonowy, olej rzepakowy i pastę z wanilii.
-
Krok 3
Do suchych składników dodaj mokre i krótko wymieszaj mikserem, tylko do połączenia składników.
-
Krok 4
Dwie blachy z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzej do 180°C (termoobieg). Ciasto przełóż do worka cukierniczego z tylką z okrągłą końcówką.
-
Krok 5
Na blachę wyciskaj paski ciasta o długości około 8 cm. Ciasto możesz odcinać nożyczkami. Posyp cukrem pudrem i wstaw do piekarnika na około 14-15 minut.
-
Krok 6
Upieczone biszkopciki pozostaw do wystudzenia. Idealnie sprawdzą się jako składnik deseru, np. do tofumisu. 😍
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze