1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Ciasteczka
  4. Ciasteczka kajmakowe z czekoladą

Ciasteczka kajmakowe z czekoladą

ciasteczka kajmakowe z czekolada na talerzu
ciasteczka kajmakowe z czekolada na talerzu
Natalia - zdjęcie profilowe
Natalia Autor Zaktualizowano:
5/5 5 ocen

Do połaczenia kajmaku z czekoladą chyba nie trzeba nikogo namawiać 😃 Pachnące kajmakiem ciasteczka to słodycz, której trudno sobie odmówić. Przygotujesz je w kilka chwil, są więc idealnym pomysłem na szybką, słodką przekąskę w ciągu dnia 🍫


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Przygotowanie ciasteczek kajmakowych z czekoladą:

  • Krok 1

    Masło, kajmak i cukier umieść w misce i zmiksuj na jednolitą masę. Laskę wanilii rozetnij wzdłuż, wyskrob z niej ziarenka i dodaj do masy. Następnie dodaj mąkę i zmiksuj.

  • Krok 2

    Piekarnik nagrzej do temperatury 190°C. Dwie blachy z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia.

  • Natalia poleca

    Blacha marki Wilton przeznaczona do pieczenia ciasteczek znacznie ułatwia sprawę! Wykonana jest z wysokiej jakości blachy, dzięki której ciasteczka nie przywierają do niej i są równomiernie wypieczone.

  • Krok 3

    Z ciasta ulep niewielkie kulki (wielkości orzecha włoskiego). Poukładaj je na blasze i każdą spłaszcz dłonią. Następnie we wszystkie wetknij kawałki czekolady.

  • Krok 4

    Blachę z ciasteczkami wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 13 minut. Po upieczeniu wystudź na kratce.

Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/ciasteczka/ciasteczka-kajmakowe-z-czekolada

Oceń przepis!



Komentarze



Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Szczególny dzień
Party
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej