1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Ciasteczka
  4. Ciasteczka kajmakowe z czekoladą

Ciasteczka kajmakowe z czekoladą

Natalia Kamrowska - zdjęcie profilowe
Natalia Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

Do kajmaku i czekolady chyba nie trzeba nikogo namawiać. :) Pachnące kajmakiem ciasteczka to słodycz, której trudno sobie odmówić. Polecam. :)


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy
  • Krok 1

    Masło, kajmak i cukier umieść w misce i zmiksuj na jednolitą masę. Laskę wanilii rozetnij wzdłuż, wyskrob z niej ziarenka i dodaj do masy. Następnie dodaj mąkę i zmiksuj.

  • Krok 2

    Piekarnik nagrzej do temperatury 190°C. Dwie blachy z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia.

  • Krok 3

    Z ciasta ulep niewielkie kulki (wielkości orzecha włoskiego). Poukładaj je na blasze i każdą spłaszcz dłonią. Następnie we wszystkie wetknij kawałki czekolady.

  • Krok 4

    Blachę z ciasteczkami wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 13 minut. Po upieczeniu wystudź.


Oceń przepis!





Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Party
Szczególny dzień
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej