1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Ciasteczka
  4. Ciastka waniliowe z bananami i czekoladą

Ciastka waniliowe z bananami i czekoladą

Marta Dmochowska - zdjęcie profilowe
Marta Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

Ciastka waniliowe z bananami i czekoladą to moja nowa, słodka miłość. Są mięciutkie, sycące i bardzo aromatyczne, doskonale smakują w towarzystwie popołudniowej kawy. Przepis jest błyskawiczny, a więc idealny na wypadek wizyty niezapowiedzianych gości. ;) Wypróbujcie i dajcie znać jak Wam smakowały! <3


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy
  • Krok 1

    Piekarnik nagrzej do 190°C. Dwie blachy z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia.

  • Krok 2

    Banana obierz ze skórki i rozgnieć go widelcem. Gorzką czekoladę i suszone banany pokrój na drobne kawałki.

  • Krok 3

    Wymieszaj w misce mąkę pełnoziarnistą, mąkę pszenną, proszek do pieczenia i szczyptę soli.

  • Krok 4

    W drugiej misce utrzyj masło z cukrem brązowym, a następnie dodaj miód i cukier z wanilią.

  • Krok 5

    Ciągle mieszając dodawaj kolejno jajka i roztartego banana.

  • Krok 6

    Następnie połącz delikatnie składniki suche z mokrymi, dodaj gorzką czekoladę i suszone banany.

  • Krok 7

    Ciasto nałóż na papier do pieczenia za pomocą łyżeczek. W ten sposób utwórz około 35 ciastek.

  • Krok 8

    Blachy włóż do piekarnika i piecz przez około 15 minut do zrumienienia.

  • Krok 9

    Upieczone ciasteczka wyciągnij z piekarnika i pozostaw do wystudzenia.


Oceń przepis!





Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Party
Szczególny dzień
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej