Ciasta francuskie i półfrancuskie

Ciasto francuskie z serkiem ricotta i śliwkami

Ciasto francuskie z serkiem ricotta i śliwkami

  • 00:50
  • 16
  • Łatwy
00:50
16
Łatwy

Dziś upiekłam ciasto francuskie z delikatną masą z serków ricotta i śliwek z dodatkiem płatków migdałów. Ciasto bardzo proste i szybkie w przygotowaniu, a do tego przepięknie pachnie i smakuje wybornie :)

Składniki

Składniki:
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego XXL
  • 500 g serka ricotta
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 1 Cukier wanilinowy 8 g Dr. Oetkera
  • 500 g śliwek
  • 50 g płatków migdałów
  • jajko do posmarowania ciasta
Składniki
Składniki:
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego XXL
  • 500 g serka ricotta
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 1 Cukier wanilinowy 8 g Dr. Oetkera
  • 500 g śliwek
  • 50 g płatków migdałów
  • jajko do posmarowania ciasta
Zobacz ten przepis na ws.pl
Ciasta francuskie i półfrancuskie ->

Przepisy z kategorii Ciasta francuskie i półfrancuskie

Wszystkiego słodkiego
02:50
24
Średni
Ciasto francuskie
Wszystkiego słodkiego
00:24
10
Trudny
Croissant
Wszystkiego słodkiego
01:30
12
Średni
Pasteis de nata