1. Strona g艂贸wna
  2. Przepisy
  3. Czekoladowe
  4. Czekoladowe kule do mleka z piankami

Czekoladowe kule do mleka z piankami

Na tacy czekoladowe kule do mleka z piankami i gor膮ca czekolada w kubeczku - Wszystkiego S艂odkiego
Na tacy czekoladowe kule do mleka z piankami i gor膮ca czekolada w kubeczku - Wszystkiego S艂odkiego
Marta - zdj臋cie profilowe
Marta Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

Je艣li pragniecie otuli膰 si臋 s艂odyczn膮 gor膮cego czekoladowego mleka jak najcieplejszym, we艂nianym kocykiem, przybywam na ratunek z przepisem w jednej d艂oni i piankami marshmallow w drugiej 馃Ω馃徎‍鈾锔忦煒

Co jest niezb臋dne do przygotowania czekoladowych馃崼馃崼馃崼 kul do mleka z piankami? Dobrej jako艣ci czekolada i forma, w której b臋dziecie wylewa膰 czekoladowe pólkule. A jak to wszystko po艂膮czy膰, poskleja膰 i wype艂ni膰 dowiecie si臋 krok po kroku z mojego przepisu 馃槈

 

Przepis powsta艂 w ramach wspó艂pracy reklamowej z markami: Barry Callebaut oraz Dr. Oetker.

 

Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudno艣ci
Trudny

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Czekoladowe kule do mleka z piankami:

  • Krok 1

    Wyczy艣膰 dok艂adnie form臋 i rozpu艣膰 czekolad臋. Najlepiej j膮 zatemperowa膰, dzi臋ki czemu po zastygni臋ciu kule b臋d膮 twarde i b艂yszcz膮ce. Jak dok艂adnie to zrobi膰 znajdziesz w tej poradzie.

    W miseczce rozpuszczona czekolada, a obok forma plastikowa do tworzenia kul czekoladowych.
  • Krok 2

    Ka偶de zag艂臋bienie w formie wype艂nij czekolad膮. Poobracaj form膮 na boki, 偶eby czekolada wype艂ni艂a dok艂adnie ca艂膮 pó艂kul臋.

    Forma do tworzenia czekoladowych kul wype艂niona czekolad膮.
  • Krok 3

    Odwró膰 form臋 do góry dnem i delikatnie postukaj, tak 偶eby nadmiar czekolady wyp艂yn膮艂. Najlepiej zrobi膰 to nad papierem do pieczenia. Zastygni臋t膮 czekolad臋 b臋dziemy mogli wykorzysta膰 ponownie do dekoracji czekoladowych, ganachy czy ciast. Wyrównaj nadmiar czekolady za pomoc膮 szpatu艂y.

    Obracanie formy na kule czekoladowe.
  • Krok 4

    Odstaw tak przygotowane formy do zastygni臋cia czekolady. Powtórz czynno艣膰 drugi raz, 偶eby uzyska膰 dwie warstwy czekolady. Dzi臋ki temu 艂atwiej b臋dzie Ci wyci膮gn膮膰 korpusy z formy. Odstaw je do sch艂odzenia na kilka godzin.

    Na blacie czekolada ciemna callebaut 811, a obok forma plastikowa.
  • Krok 5

    Zastygni臋te kule delikatnie wyci膮gnij z formy.

    Zastygni臋te kule czekoladowe.
  • Krok 6

    Do ka偶dej po艂ówki wsyp cukier, kakao oraz po kilka pianek. Pust膮 po艂ówk臋 po艂ó偶 na chwil臋 na dnie ciep艂ego garnka, tak 偶eby czekolada si臋 odrobin臋 rozpu艣ci艂a i z艂膮cz obie cz臋艣ci kuli ze sob膮. Odstaw do zastygni臋cia.

    S艂odkie mini pianki Dr. Oetkera, a obok na desce czekoladowe kule do mleka.
  • Krok 7

    Na zastygni臋te kule zygzakiem polej czekolad臋 i posyp czekoladow膮 posypk膮 strzelaj膮c膮.

    Gotowe kule z czekolady do mleka. Obok rozpuszczona w miseczce czekolada oraz dekoracyjne chrupki czekoladowe.
Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/desery-czekoladowe/czekoladowe-kule-do-mleka-z-piankami

Oce艅 przepis!



Komentarze



Start
Przepisy i okazje
Przepisy
Okazje
Inspiracje
Wi臋cej