1. Strona g艂贸wna
  2. Przepisy
  3. Desery
  4. Domowy krem orzechowy

Domowy krem orzechowy

Domowy krem orzechowy z czekolad膮 i cukrem wanilinowym pokazany w szklanych s艂oiczkach
Dr. Oetker - zdj臋cie profilowe
Dr. Oetker Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

Szybki przepis na krem wype艂niony po brzegi orzechami. Uwielbiasz orzechy i czekolad臋? Je艣li tak, to ten przepis na pewno przypadnie Tobie do gustu. Rozp艂ywaj膮ca si臋 w ustach konsystencja w po艂膮czeniu z niepowtarzalnym smakiem i energi膮 z orzechów. Idealny na popraw臋 humoru, do posmarowania pieczywa czy jako nadzienie do tarty czy profiteroli. 


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudno艣ci
艢redni

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Krem:

  • Krok 1

    Orzechy laskowe wrzu膰 na such膮 patelni臋 i podpra偶, mieszaj膮c od czasu do czasu.

  • Krok 2

    Orzechy prze艂ó偶 z patelni na lnian膮 艣ciereczk臋 i pocieraj aby dok艂adnie pozby膰 si臋 skórek. Nast臋pnie prze艂ó偶 je do malaksera i miksuj a偶 uzyskasz g艂adk膮 konsystencj臋.

  • Krok 3

    Czekolad臋 rozpu艣膰 w garnku, dodaj cukier z wanili膮 i cukier ,mieszaj.

  • Krok 4

    Czekolad臋 dodaj do orzechów, dodaj pozosta艂e sk艂adniki i mieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji.

    Krem prze艂ó偶 do s艂oików i wstaw do lodówki, najlepiej na ca艂膮 noc.


Oce艅 przepis!



Komentarze



Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Szczeg贸lny dzie艅
Party
Cztery pory roku
Owocowe szale艅stwo
Inspiracje
Wi臋cej