1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Desery
  4. Domowy krem orzechowy

Domowy krem orzechowy

Domowy krem orzechowy z czekoladą i cukrem wanilinowym pokazany w szklanych słoiczkach
Domowy krem orzechowy z czekoladą i cukrem wanilinowym pokazany w szklanych słoiczkach
Dr. Oetker - zdjęcie profilowe
Dr. Oetker Autor Zaktualizowano:
5/5 1 ocena

Szybki przepis na krem wypełniony po brzegi orzechami. Uwielbiasz orzechy i czekoladę🍫? Jeśli tak, to ten przepis na pewno przypadnie Tobie do gustu. Rozpływająca się w ustach konsystencja w połączeniu z niepowtarzalnym smakiem i energią z orzechów. Idealny na poprawę humoru, do posmarowania pieczywa czy jako nadzienie do tarty czy profiteroli. 

 

Przepis powstał w ramach współpracy reklamowej z marką Dr. Oetker.


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Średni

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Przepis na domowy krem orzechowy:

  • Krok 1

    Orzechy laskowe wrzuć na suchą patelnię i podpraż, mieszając od czasu do czasu.

  • Krok 2

    Orzechy przełóż z patelni na lnianą ściereczkę i pocieraj aby dokładnie pozbyć się skórek. Następnie przełóż je do malaksera i miksuj aż uzyskasz gładką konsystencję.

  • Krok 3

    Czekoladę rozpuść w garnku, dodaj cukier z wanilią i cukier ,mieszaj.

  • Krok 4

    Czekoladę dodaj do orzechów, dodaj pozostałe składniki i mieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji.

    Krem orzechowy przełóż do słoików i wstaw do lodówki, najlepiej na całą noc.

Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/desery/domowy-krem-orzechowy-z-czekolada

Oceń przepis!



Komentarze



Start
Przepisy i okazje
Przepisy
Okazje
Inspiracje
Więcej