1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Desery
  4. Domowy krem orzechowy

Domowy krem orzechowy

Dr. Oetker  - zdj─Öcie profilowe
Dr. Oetker Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

Szybki przepis na krem wype┼éniony po brzegi orzechami. Uwielbiasz orzechy i czekolad─Ö? Je┼Ťli tak, to ten przepis na pewno przypadnie Tobie do gustu. Rozp┼éywaj─ůca si─Ö w ustach konsystencja w po┼é─ůczeniu z niepowtarzalnym smakiem i energi─ů z orzechów. Idealny na popraw─Ö humoru, do posmarowania pieczywa czy jako nadzienie do tarty czy profiteroli. 


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudno┼Ťci
Średni

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Krem:

  • Krok 1

    Orzechy laskowe wrzu─ç na such─ů patelni─Ö i podpra┼╝, mieszaj─ůc od czasu do czasu.

  • Krok 2

    Orzechy prze┼éó┼╝ z patelni na lnian─ů ┼Ťciereczk─Ö i pocieraj aby dok┼éadnie pozby─ç si─Ö skórek. Nast─Öpnie prze┼éó┼╝ je do malaksera i miksuj a┼╝ uzyskasz g┼éadk─ů konsystencj─Ö.

  • Krok 3

    Czekolad─Ö rozpu┼Ť─ç w garnku, dodaj cukier z wanili─ů i cukier ,mieszaj.

  • Krok 4

    Czekolad─Ö dodaj do orzechów, dodaj pozosta┼ée sk┼éadniki i mieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji.

    Krem prze┼éó┼╝ do s┼éoików i wstaw do lodówki, najlepiej na ca┼é─ů noc.


Oceń przepis!





Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Party
Szczególny dzień
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Wi─Öcej