Domowy krem orzechowy - Przepis
Desery

Domowy krem orzechowy

Domowy krem orzechowy

  • 00:20
  • 4
  • ┼Üredni
00:20
4
Średni

Szybki przepis na krem wype┼éniony po brzegi orzechami. Uwielbiasz orzechy i czekolad─Ö? Je┼Ťli tak, to ten przepis na pewno przypadnie Tobie do gustu. Rozp┼éywaj─ůca si─Ö w ustach konsystencja w po┼é─ůczeniu z niepowtarzalnym smakiem i energi─ů z orzechów. Idealny na popraw─Ö humoru, do posmarowania pieczywa czy jako nadzienie do tarty czy profiteroli. 

Składniki

  • 250 g orzech├│w laskowych (lub 200 g orzech├│w laskowych i 50 g nerkowca)
  • 1 Cukier z wanili─ů Bourbon Dr. Oetkera
  • 200 g mlecznej czekolady
  • 50 g deserowej czekolady 64%
  • 2 ┼éy┼╝ki Ciemnego kakao Dr. Oetkera
  • 1/2 ┼éy┼╝eczki Cynamonu Dr. Oetkera
  • 3 ┼éy┼╝ki cukru pudru
  • 2 ┼éy┼╝ki oleju kokosowego
  • Szczypta soli
Składniki
  • 250 g orzech├│w laskowych (lub 200 g orzech├│w laskowych i 50 g nerkowca)
  • 1 Cukier z wanili─ů Bourbon Dr. Oetkera
  • 200 g mlecznej czekolady
  • 50 g deserowej czekolady 64%
  • 2 ┼éy┼╝ki Ciemnego kakao Dr. Oetkera
  • 1/2 ┼éy┼╝eczki Cynamonu Dr. Oetkera
  • 3 ┼éy┼╝ki cukru pudru
  • 2 ┼éy┼╝ki oleju kokosowego
  • Szczypta soli
Desery ->

Przepisy z kategorii Desery

Dr. Oetker poleca
04:40
4
Średni
Eton mess