Domowy krem orzechowy



Szybki przepis na krem wypełniony po brzegi orzechami. Uwielbiasz orzechy i czekoladę🍫? Jeśli tak, to ten przepis na pewno przypadnie Tobie do gustu. Rozpływająca się w ustach konsystencja w połączeniu z niepowtarzalnym smakiem i energią z orzechów. Idealny na poprawę humoru, do posmarowania pieczywa czy jako nadzienie do tarty czy profiteroli.
Przepis powstał w ramach współpracy reklamowej z marką Dr. Oetker.
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Średni
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Przepis na domowy krem orzechowy:
-
Krok 1
Orzechy laskowe wrzuć na suchą patelnię i podpraż, mieszając od czasu do czasu.
-
Krok 2
Orzechy przełóż z patelni na lnianą ściereczkę i pocieraj aby dokładnie pozbyć się skórek. Następnie przełóż je do malaksera i miksuj aż uzyskasz gładką konsystencję.
-
Krok 3
Czekoladę rozpuść w garnku, dodaj cukier z wanilią i cukier ,mieszaj.
-
Krok 4
Czekoladę dodaj do orzechów, dodaj pozostałe składniki i mieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji.
Krem orzechowy przełóż do słoików i wstaw do lodówki, najlepiej na całą noc.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/desery/domowy-krem-orzechowy-z-czekolada |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze