Desery

Tiramisu dyniowe

Tiramisu dyniowe

  • 06:00
  • 6
  • Łatwy
06:00
6
Łatwy

Dyniowe tiramisu to pyszna jesienna odmiana klasycznego włoskiego deseru. Delikatny pomarańczowo-cynamonowy krem z puree z dyni idealnie łączy się z aromatem mocnej kawy i amaretto. Jest łatwy w przygotowaniu i nie trzeba na niego aż tak długo czekać. Dodatkowo możecie wzbogacić jego smak posypując ulubionymi orzechami np. włoskimi. :)

Składniki

Biszkopty:
  • 150 ml mocnej kawy
  • 70 ml likieru amaretto
  • 150 g biszkoptów
Krem:
  • 250 g schłodzone mascarpone
  • 125 ml schłodzonej śmietanki 30% lub 26%
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 200 g puree z dyni*
  • 2 łyżeczki Cynamonu mielonego z Indonezji Dr Oetkera
  • 2 łyżeczki Cukru ze skórką pomarańczową Dr. Oetkera
Ponadto:
  • Kakao do oprószenia
  • Orzechy włoskie do dekoracji
Składniki
Biszkopty:
  • 150 ml mocnej kawy
  • 70 ml likieru amaretto
  • 150 g biszkoptów
Krem:
  • 250 g schłodzone mascarpone
  • 125 ml schłodzonej śmietanki 30% lub 26%
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 200 g puree z dyni*
  • 2 łyżeczki Cynamonu mielonego z Indonezji Dr Oetkera
  • 2 łyżeczki Cukru ze skórką pomarańczową Dr. Oetkera
Ponadto:
  • Kakao do oprószenia
  • Orzechy włoskie do dekoracji
Zobacz ten przepis na ws.pl
Desery ->

Przepisy z kategorii Desery