1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Desery
  4. Gorąca czekolada na patyku z różowym pieprzem i pistacjami

Gorąca czekolada na patyku z różowym pieprzem i pistacjami

Dr. Oetker  - zdjęcie profilowe
Dr. Oetker Autor Zaktualizowano:
5/5 1 ocena

Nie ma nic lepszego na chłodne wieczory niż gorąca czekolada... Dlatego dziś chcemy zaproponować Ci przepis na czekoladę do picia na patyku (tzw. chocosticks czy choco pops). Smakuje wyśmienicie, idealnie sprawdzi się również jako prezent. Do przygotowania takiego cuda wystarczy biała czekolada, pistacje i różowy pieprz. Przed podaniem wystarczy zanurzyć ją w kubku z gorącym mlekiem... Pychota!

 

Filmik instruktażowy znajdziesz tutaj.


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Chocosticksy:

  • Krok 1

    Posiekaj czekoladę na małe kawałki i roztop w kąpieli wodnej. Dodaj różowy pieprz i wymieszaj. 

  • Krok 2

    Następnie wlej roztopioną czekoladę do foremek na kostki lodu i umieść w nich łyżeczkę. Posyp pistacjami i wstaw do lodówki na około 30 minut.


Oceń przepis!





Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Party
Szczególny dzień
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej