1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Desery
  4. Tiramisu z malinami

Tiramisu z malinami

Magda Winnicka - zdjęcie profilowe
Magda Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

Tiramisu, klasyczny włoski deser z typowo polskim akcentem, jakim są maliny. Aksamitny krem, kawowe biszkopty, kakao a to wszystko przełamane słodkimi malinami. Idealny na letnie okazje lub po prostu na weekend. Polecam


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Średni

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy
  • Krok 1

    Kawę zaparz i dodaj do niej likier. Odstaw do przestudzenia. 

  • Krok 2

    Sparz jajka. Żółtka oddziel od białek. Cukier puder przesiej do miski i utrzyj z żółtkami na gęstą, gładką masę.

  • Krok 3

    Cały czas miksując, dodawaj stopniowo serek mascarpone, miksując tylko do momentu zgęstnienia kremu.

  • Krok 4

    Biszkopty zanurzaj w kawie z likierem i układaj na dno pucharków. 

  • Krok 5

    Oprósz mocno kakao i wyłóż krem. Na wierzchu poukładaj maliny. Gotowy deser odstaw na 6 godzin do lodówki do schłodzenia.


Oceń przepis!





Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Party
Szczególny dzień
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej