Zapiekane brzoskwinie z bezą
 
                 
                 
    Zapiekane brzoskwinie z bezą są deserem, który z łatwością przygotuje nawet początkujący cukiernik. To także idealny przepis dla osób, które boją się rozpocząć swoją przygodę z pieczeniem bezy. Prosty, owocowy deser, który pięknie się prezentuje - tak najkrócej można opisać zapiekane brzoskwinie z bezą.
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Średni
| Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy | 
|---|---|---|
|  |  |  | 
Przygotowanie zapiekanych brzoskwiń z bezą:
- 
    
    
    
    Krok 1Piekarnik rozgrzej do 160 °C. Brzoskwinie umyj, przekrój na pół i usuń pestki. Ułóż je w naczyniu żaroodpornym rozcięciem do góry, cynamonem, zostawiając trochę cynamonu do obsypania bezy. 
- 
    
    
    
    Krok 2Białka ubij z cukrem na sztywną i puszystą konsystencję. Bezę rozłóż równomiernie na każdej brzoskwini i delikatnie obsyp ją cukrem pudrem. 
- 
    
    
    
    Krok 3Włóż do nagrzanego piekarnika i piecz 30-35 minut. 
| Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/desery/zapiekane-brzoskwinie-z-beza | 
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
 
                    
                                                                         
                    
                                                                                                 
                    
                                                                         
                    
                                                                         
                    
                                                                         
                    
                                                                         
                    
                                                                         
                    
                                                                                        
                    
                    
                                     
                
                                    
Komentarze