1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Desery
  4. Zapiekane brzoskwinie z bezą

Zapiekane brzoskwinie z bezą

Marta Dmochowska - zdjęcie profilowe
Marta Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

Zapiekane brzoskwinie z bezą są deserem, który z łatwością przygotuje nawet początkujący cukiernik. To także idealny przepis dla osób, które boją się rozpocząć swoją przygodę z pieczeniem bezy. Prosty, owocowy deser, który pięknie się prezentuje - tak najkrócej można opisać zapiekane brzoskwinie z bezą.


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Średni

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy
  • Krok 1

    Piekarnik rozgrzej do 160 °C. Brzoskwinie umyj, przekrój na pół i usuń pestki. Ułóż je w naczyniu żaroodpornym rozcięciem do góry, posyp cukrem z cynamonem, zostawiając trochę cynamonu do obsypania bezy.

  • Krok 2

    Białka ubij z cukrem na sztywną i puszystą konsystencję. Bezę rozłóż równomiernie na każdej brzoskwini i delikatnie obsyp ją cukrem pudrem.

  • Krok 3

    Włóż do nagrzanego piekarnika i piecz 30-35 minut.


Oceń przepis!





Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Party
Szczególny dzień
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej