1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Gofry, naleśniki, placki
  4. Czekoladowe naleśniki z bananami

Czekoladowe naleśniki z bananami

Magda Winnicka - zdjęcie profilowe
Magda Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

Czekoladowe naleśniki z bananami i sosem toffi są idealną propozycją leniwego śniadania na jesienne dni. Taki zestaw osłodzi każdy, nawet najbardziej deszczowy ranek. Polecam!


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Ciasto:

  • Krok 1

    Wszystkie składniki na ciasto zmiksuj mikserem i odstaw na pół godziny, aby odpoczęło.

  • Krok 2

    Kiedy ciasto będzie gotowe, rozgrzej patelnię i rozsmaruj na niej pędzelkiem niewielką ilość oleju. Naleśniki smaż po kilka minut z obu stron.

  • Krok 3

    Usmażone naleśniki polej sosem toffi i poukładaj na nich pokrojone banany.

  • Krok 4

    Następnie złóż na trójkąty i podsmaż krótko na maśle.

  • Krok 5

    Przed podaniem naleśniki polej sosem czekoladowym.


Oceń przepis!





Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Party
Szczególny dzień
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej