1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Gofry, naleśniki, placki
  4. Naleśniki z twarogiem i truskawkami

Naleśniki z twarogiem i truskawkami

Magda Winnicka - zdjęcie profilowe
Magda Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

Słodkie powitanie dnia? Naleśniki wzbogacone owocami sezonowymi. Dla mnie lato to przede wszystkim truskawki! uwielbiam je w każdej postaci. Często korzystam z nich w swoich przepisach, zawsze powtarzam, że należy je jeść, póki są, bo sezon szybko przemija! I tym właśnie się kieruję, a naleśniki z truskawkami to zdecydowanie moje ulubione danie sezonowe! Polecam na każdą porę dnia <3


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Ciasto naleśnikowe:

  • Krok 1

    Masło klarowane rozpuść i odstaw do wystudzenia.

    na blacie miska z roztopionym masłem klarowanym
  • Krok 2

    Do masła przelej mleko oraz wodę i wymieszaj.

    w miskach mleko z wodą i masłem, jajka oraz mąka
  • Krok 3

    Dodaj pozostałe skałdniki i zmiksuj na gładkie ciasto. Odstaw na pół godziny.

    w misce składniki na ciasto naleśnikowe obok mikser ręczny bosch
  • Krok 4

    Naleśniki smaż na rozgrzanej patelni posmarowanej pędzelkiem masłem klarowanym lub olejem.

    na patelni smażone naleśniki obok miska z ciastem naleśnikowym
  • Krok 5

    Z porcji wychodzi około 15 naleśników, w zależności od grubości ciasta.

    na talerzu usmażone naleśniki

Nadzienie:

  • Krok 6

    Wszytkie składniki dokładnie wymieszaj, truskawki porrój na kawałki. Naleśniki smaruj przygotowanym nadzieniem wraz z kawałkami truskawek. Podawaj z cukrem pudrem.

    w misce nadzienie serowe do naleśników

Oceń przepis!





Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Party
Szczególny dzień
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej