1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Lody
  4. Lody truskawkowo-bananowe

Lody truskawkowo-bananowe

Natalia Kamrowska - zdjęcie profilowe
Natalia Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

Zapraszam na domowe, truskawkowo-bananowe lody na bazie jogurtu. Kremowy i pyszny deser w sam raz na początek lata!


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Średni

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy
  • Krok 1

    Truskawki umyj, usuń szypułki i pokrój na połówki. Banany obierz, pokrój na kawałki i zamroź razem z pokrojonymi truskawkami.

  • Krok 2

    Do malaksera wlej jogurt i mleko skondensowane, dodaj ziarenka wyskrobane z rozciętej wzdłuż laski wanilii i mrożone owoce. Całość miksuj, aż do rozkruszenia owoców aby powstała lodowa masa.

  • Krok 3

    Gotową masę możesz zjeść od razu lub przełożyć do foremek do lodów , wetknij patyczki i wstaw do zamrażarki do całkowitego zamrożenia.


Oceń przepis!





Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Party
Szczególny dzień
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej