1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Lody
  4. Lody truskawkowo-kokosowe z wanilią

Lody truskawkowo-kokosowe z wanilią

Natalia Kamrowska - zdjęcie profilowe
Natalia Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

Wakacyjne smaki, czyli: truskawki, kokos i wanilia :) Zapraszam na domowe lody – spróbujecie raz, zostaną z Wami przez całe lato!


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Średni

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy
  • Krok 1

    Mleko kokosowe i truskawki przygotuj dzień wczesniej. Mleko kokosowe wstaw do lodówki dzień wcześniej. Truskawki oczyść z szypułek, umyj, pokrój na połówki włóż do szczelnego pojemnika lub woreczka i zamroź.

  • Krok 2

    Schłodzone mleko kokosowe otwórz, odlej wodę kokosową, a gęstą część przełóż do malaksera (możesz użyć kielicha do koktajli).

  • Krok 3

    Laskę wanilii rozetnij wzdłuż, wyskrob z niej ziarenka i włóż je do malaksera. Dodaj mrożone truskawki i mleko skondensowane. Całość miksuj do rozdrobnienia truskawek.

  • Krok 4

    Lody truskawkowo-kokosowe możesz jeść od razu lub przełożyć masę do pojemniczka, a najlepiej - do foremek do lodów na patyku i zamrozić.


Oceń przepis!





Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Party
Szczególny dzień
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej