1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Lody
  4. Lody kokosowa zebra

Lody kokosowa zebra

Lody kokosowa zebra podane na talerzyku z malinami
Lody kokosowa zebra podane na talerzyku z malinami
Zespół Wszystkiego Słodkiego - zdjęcie profilowe
Zespół Wszystkiego Słodkiego Autor Zaktualizowano:
5/5 5 ocen

Lody kokosowa zebra 🦓 – jeśli szukacie ochłody w upalne dni jest to zdecydowanie propozycja dla Was! Egzotyczny kokos 🥥idealnie łączy się ze smakiem czarnego kakao. Lody przygotujecie w prosty sposób, potrzebujecie jedynie kilku składników oraz formy. Lody dobrze jest przygotować wieczorem tak, aby rano były już gotowe na kolejny gorący dzień. 🍨


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Średni

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Masa kokosowa do lodów:

  • Krok 1

    Puszkę mleka kokosowego odwróć do góry nogami, otwórz i wylej wodę kokosową. Z powstałej śmietanki kokosowej odłóż 70 g do masy kakaowej, pozostałą część zmiksuj razem z mlekiem skondensowanym i wiórkami kokosowymi.

    Śmietanka kokosowa z mlekiem skondensowanym i wiórkami kokosowymi w miseczce
  • Krok 2

    Schłodzoną śmietanę ubij mikserem na sztywno, dodaj do masy kokosowej i wymieszaj.

    Ubita śmietanka kokosowa w miseczce.

Masa kakaowa do lodów:

  • Krok 3

    Mleko skondensowane wymieszaj dokładnie z czarnym kakao.

    Skondensowane mleko z czarnym kakao
  • Krok 4

    Przygotuj prostokątną formę najlepiej silikonową. Nakładaj masę do foremek na przemian więcej białej i cienkie zygzaki czarnej. Wstaw do zamrażarki na kilka godzin do zamrożenia.

    Masa kokosowo-kakaowa do lodów przelana do formy
  • Krok 5

    Masę możesz nakładać łyżeczkami lub dla ułatwienia przełożyć do rękawów cukierniczych, odciąć niewielkie końce i wyciskać na przemian. Lody kokosowa zebra gotowe!

    Masa kokosowa i masa kakaowa w woreczkach na blacie
  • Może się przydać

    Zestaw 24 jednorazowych rękawów cukierniczych o długości 30 cm wykorzystasz do dekoracji ciast i deserów. Worki sprawdzą się również do równomiernego wyciskania kremów. Wykonane są z elastycznego i trwałego plastiku, który nie pęka podczas użytkowania. Można używać ich ucinając końcówkę lub z zestawie z tylkami cukierniczymi

    Może się przydać
Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/lody/lody-kokosowa-zebra

Oceń przepis!



Komentarze



Start
Przepisy i okazje
Przepisy
Okazje
Inspiracje
Więcej