1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Lody
  4. Lody kokosowa zebra

Lody kokosowa zebra

Natalia Kamrowska - zdjęcie profilowe
Natalia Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

Lody kokosowa zebra 🦓 – jeśli szukacie ochłody w upalne dni jest to zdecydowanie propozycja dla Was! Egzotyczny kokos idealnie łączy się ze smakiem czarnego kakao. Lody przygotujecie w prosty sposób, potrzebujecie jedynie kilku składników oraz formy. Lody dobrze jest przygotować wieczorem tak aby rano były już gotowe, na kolejny gorący dzień. :)


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Średni

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Masa kokosowa:

  • Krok 1

    Puszkę mleka kokosowego odwróć do góry nogami, otwórz i wylej wodę kokosową. Z powstałej śmietanki kokosowej odłóż 70 g do masy kakaowej, pozostałą część zmiksuj razem z mlekiem skondensowanym i wiórkami kokosowymi.

    Śmietanka kokosowa z mlekiem skondensowanym i wiórkami kokosowymi w miseczce
  • Krok 2

    Schłodzoną śmietanę ubij mikserem na sztywno, dodaj do masy kokosowej i wymieszaj.

    Ubita śmietanka kokosowa w miseczce.

Masa kakaowa:

  • Krok 3

    Mleko skondensowane wymieszaj dokładnie z czarnym kakao.

    Skondensowane mleko z czarnym kakao
  • Krok 4

    Przygotuj prostokątną formę najlepiej silikonową. Nakładaj masę do foremek na przemian więcej białej i cienkie zygzaki czarnej. Wstaw do zamrażarki na kilka godzin do zamrożenia.

    Masa kokosowo-kakaowa do lodów przelana do formy
  • Krok 5

    Masę możesz nakładać łyżeczkami lub dla ułatwienia przełożyć do woreczków, odciąć niewielkie końce i wyciskać na przemian.

    Masa kokosowa i masa kakaowa w woreczkach na blacie

Oceń przepis!



Komentarze



Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Szczególny dzień
Party
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej