1. Strona g艂贸wna
  2. Przepisy
  3. Lody
  4. Lody kokosowa zebra

Lody kokosowa zebra

Natalia Kamrowska - zdj臋cie profilowe
Natalia Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

Lody kokosowa zebra 馃 – je艣li szukacie och艂ody w upalne dni jest to zdecydowanie propozycja dla Was! Egzotyczny kokos idealnie 艂膮czy si臋 ze smakiem czarnego kakao. Lody przygotujecie w prosty sposób, potrzebujecie jedynie kilku sk艂adników oraz formy. Lody dobrze jest przygotowa膰 wieczorem tak aby rano by艂y ju偶 gotowe, na kolejny gor膮cy dzie艅. :)


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudno艣ci
艢redni

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Masa kokosowa:

  • Krok 1

    Puszk臋 mleka kokosowego odwró膰 do góry nogami, otwórz i wylej wod臋 kokosow膮. Z powsta艂ej 艣mietanki kokosowej od艂ó偶 70 g do masy kakaowej, pozosta艂膮 cz臋艣膰 zmiksuj razem z mlekiem skondensowanym i wiórkami kokosowymi.

    艢mietanka kokosowa z mlekiem skondensowanym i wi贸rkami kokosowymi w miseczce
  • Krok 2

    Sch艂odzon膮 艣mietan臋 ubij mikserem na sztywno, dodaj do masy kokosowej i wymieszaj.

    Ubita 艣mietanka kokosowa w miseczce.

Masa kakaowa:

  • Krok 3

    Mleko skondensowane wymieszaj dok艂adnie z czarnym kakao.

    Skondensowane mleko z czarnym kakao
  • Krok 4

    Przygotuj prostok膮tn膮 form臋 najlepiej silikonow膮. Nak艂adaj mas臋 do foremek na przemian wi臋cej bia艂ej i cienkie zygzaki czarnej. Wstaw do zamra偶arki na kilka godzin do zamro偶enia.

    Masa kokosowo-kakaowa do lod贸w przelana do formy
  • Krok 5

    Mas臋 mo偶esz nak艂ada膰 艂y偶eczkami lub dla u艂atwienia prze艂o偶y膰 do woreczków, odci膮膰 niewielkie ko艅ce i wyciska膰 na przemian.

    Masa kokosowa i masa kakaowa w woreczkach na blacie

Oce艅 przepis!



Komentarze



Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Szczeg贸lny dzie艅
Party
Cztery pory roku
Owocowe szale艅stwo
Inspiracje
Wi臋cej