Lody kokosowa zebra
Lody kokosowa zebra 🦓 – jeśli szukacie ochłody w upalne dni jest to zdecydowanie propozycja dla Was! Egzotyczny kokos 🥥idealnie łączy się ze smakiem czarnego kakao. Lody przygotujecie w prosty sposób, potrzebujecie jedynie kilku składników oraz formy. Lody dobrze jest przygotować wieczorem tak, aby rano były już gotowe na kolejny gorący dzień. 🍨
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Średni
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Masa kokosowa do lodów:
-
Krok 1
Puszkę mleka kokosowego odwróć do góry nogami, otwórz i wylej wodę kokosową. Z powstałej śmietanki kokosowej odłóż 70 g do masy kakaowej, pozostałą część zmiksuj razem z mlekiem skondensowanym i wiórkami kokosowymi.
-
Krok 2
Schłodzoną śmietanę ubij mikserem na sztywno, dodaj do masy kokosowej i wymieszaj.
Masa kakaowa do lodów:
-
Krok 3
Mleko skondensowane wymieszaj dokładnie z czarnym kakao.
-
Krok 4
Przygotuj prostokątną formę najlepiej silikonową. Nakładaj masę do foremek na przemian więcej białej i cienkie zygzaki czarnej. Wstaw do zamrażarki na kilka godzin do zamrożenia.
-
Krok 5
Masę możesz nakładać łyżeczkami lub dla ułatwienia przełożyć do rękawów cukierniczych, odciąć niewielkie końce i wyciskać na przemian. Lody kokosowa zebra gotowe!
-
Może się przydać
Zestaw 24 jednorazowych rękawów cukierniczych o długości 30 cm wykorzystasz do dekoracji ciast i deserów. Worki sprawdzą się również do równomiernego wyciskania kremów. Wykonane są z elastycznego i trwałego plastiku, który nie pęka podczas użytkowania. Można używać ich ucinając końcówkę lub z zestawie z tylkami cukierniczymi
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/lody/lody-kokosowa-zebra |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze