Mini serniczki waniliowe z malinami
Proste i szybkie w przygotowaniu waniliowe mini serniczki z malinami i bitą śmietaną. Smak tradycyjnego sernika zamknięty w małej formie. Polecam na małe i większe okazje. ❤️
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Przygotowanie mini serniczków waniliowych:
-
Krok 1
Piekarnik nagrzej do temperatury 190°C.
-
Krok 2
Twaróg wymieszaj mikserem z cukrem i mąką.
-
Krok 3
Laskę wanilii rozetnij wzdłuż i nożykiem wyskrob ziarenka, dodaj je do twarogu razem z jajkiem i żółtkiem. Zmiksuj wszystko dokładnie do połączenia się składników.
-
Krok 4
Masą serową napełnij foremki i ustaw na blasze z wyposażenia piekarnika. Serniczki wstaw do piekarnika na najniższy poziom i piecz przez 5 minut, a następnie zmniejsz temperaturę do 110°C i piecz jeszcze 20 minut.
-
Natalia poleca
Szeroki wybór papilotek do muffinek i babeczek w różnych wzorach i kolorach znajdziesz w naszym sklepie Wszystkiego Słodkiego.
-
Krok 5
Po tym czasie wyjmij serniczki z piekarnika i odstaw do wystygnięcia. Potem wyjmij je z foremek.
Bita śmietana z malinami:
-
Krok 6
Jeśli masz mrożone maliny, wyjmij je na chwilę przed ubijaniem śmietany, aby odtajały, ale nie rozmroziły się zupełnie. Śmietankę ubij z cukrem i Śmietan-fixem na sztywno.
-
Krok 7
Dodaj maliny (kilka odłóż do dekoracji) i krótko zmiksuj, aby maliny się rozpadły. Śmietankę z malinami rozłóż na serniczki. Podawaj od razu.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/serniki-i-ciasta-z-serem/mini-serniczki-waniliowe-z-malinami |
Przepis w Waszym wykonaniu
1 / 1
Komentarze