1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Serniki i ciasta z serem
  4. Sernik domowy

Sernik domowy

Sernik domowy bez spodu - Wszystkiego Słodkiego
Sernik domowy bez spodu - Wszystkiego Słodkiego
Dr. Oetker - zdjęcie profilowe
Dr. Oetker Autor Zaktualizowano:
4.93/5 14 ocen

Sernik domowy to must have wielu spotkań rodzinnych. 🙂 Zawsze się udaje! Ten delikatny sernik z nutą wanilii stanie się jednym z Twoich ulubionych przepisów! Przygotowuje się go bez spodu, a przed podaniem możesz go posypać cukrem pudrem, oblać polewą czekoladową czy sosem owocowym! Domowy sernik, które zasmakuje wszystkim domownikom! Koniecznie wypróbuj ten przepis!


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Średni

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Domowy sernik bez spodu:

  • Krok 1

    Tortownicę o średnicy 24 cm wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzej do 170°C.

    Tortownica wyłożona papierem do pieczenia.
  • Tortownice

    Szeroki wybór wysokiej jakości tortownic znajdziesz w Sklepie Wszystkiego Słodkiego

    Tortownice
  • Krok 2

    Masło rozpuść w rondelku i odstaw do przestygnięcia.

    Rozpuszczone masło w rondelku.
  • Krok 3

    Żółtka oddziel od białek i utrzyj z cukrem na puszystą masę.

    Utarte żółtka z cukrem.
  • Krok 4

    Dodaj budyń oraz cukier z wanilią.

    W misie utarte żółtka z cukrem. Obok cukier z wanilią i budyń waniliowy Dr. Oetkera.
  • Krok 5

    Do masy stopniowo dodawaj twaróg i wymieszaj do połączenia składników. Na koniec dodaj rozpuszczone masło i dokładnie wymieszaj.

    Masa serowa w misie. Obok rozpuszczone masło.
  • Ubijaczka z drewnianą rączką

    Ubijaczka z drewnianą rączką, której zakończenie pomalowane jest farbą w kolorze miętowym.

    Ubijaczka z drewnianą rączką
  • Krok 6

    Białka ubij na sztywno i delikatnie, stopniowo, wymieszaj z masą serową. 

    Ubite białka wmieszane do masy serowej.
  • Krok 7

    Sernik przełóż do przygotowanej tortownicy i wstaw do piekarnika, zmniejszając temperaturę do 150°C. Piecz przez około 60 minut, do zrumienienia się wierzchu.

    Upieczony sernik.
  • Krok 8

    Upieczony sernik pozostaw do ostygnięcia w uchylonym piekarniku. Następnie schłodź w lodówce. Przed podaniem oprósz cukrem pudrem.

    Upieczony sernik oprószony cukrem pudrem.
Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/serniki-i-ciasta-z-serem/sernik-domowy

Oceń przepis!



Komentarze



Start
Przepisy i okazje
Przepisy
Okazje
Inspiracje
Więcej