Sernik domowy
Sernik domowy to must have wielu spotkań rodzinnych. 🙂 Zawsze się udaje! Ten delikatny sernik z nutą wanilii stanie się jednym z Twoich ulubionych przepisów! Przygotowuje się go bez spodu, a przed podaniem możesz go posypać cukrem pudrem, oblać polewą czekoladową czy sosem owocowym! Domowy sernik, które zasmakuje wszystkim domownikom! Koniecznie wypróbuj ten przepis!
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Średni
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Domowy sernik bez spodu:
-
Krok 1
Tortownicę o średnicy 24 cm wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzej do 170°C.
-
Tortownice
Szeroki wybór wysokiej jakości tortownic znajdziesz w Sklepie Wszystkiego Słodkiego
-
Krok 2
Masło rozpuść w rondelku i odstaw do przestygnięcia.
-
Krok 3
Żółtka oddziel od białek i utrzyj z cukrem na puszystą masę.
-
Krok 4
Dodaj budyń oraz cukier z wanilią.
-
Krok 5
Do masy stopniowo dodawaj twaróg i wymieszaj do połączenia składników. Na koniec dodaj rozpuszczone masło i dokładnie wymieszaj.
-
Ubijaczka z drewnianą rączką
Ubijaczka z drewnianą rączką, której zakończenie pomalowane jest farbą w kolorze miętowym.
-
Krok 6
Białka ubij na sztywno i delikatnie, stopniowo, wymieszaj z masą serową.
-
Krok 7
Sernik przełóż do przygotowanej tortownicy i wstaw do piekarnika, zmniejszając temperaturę do 150°C. Piecz przez około 60 minut, do zrumienienia się wierzchu.
-
Krok 8
Upieczony sernik pozostaw do ostygnięcia w uchylonym piekarniku. Następnie schłodź w lodówce. Przed podaniem oprósz cukrem pudrem.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/serniki-i-ciasta-z-serem/sernik-domowy |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze