Sernik z rosą - Przepis
Serniki i ciasta z serem

Sernik z rosą

Sernik z rosą

  • 02:00
  • 0
  • Łatwy
02:00
0
Łatwy

Zapraszam na klasykę gatunku. Ten oto sernik z rosą piekę od zawsze. Zachwyca wyglądem i wyjątkowym smakiem. Jego urok tkwi w złotej rosie, która czarodziejsko pojawia się, kiedy sernik stygnie. Są to krople skarmelizowanego cukru uwalniane pod wpływem temperatury z bezowej pianki . Zachęcam do wypróbowania tego przepisu.

Składniki

Spód:
  • 300 g mąki pszennej
  • 100 g cukru pudru
  • 130 g masła
  • 1 jajko
  • 2 żółtka (białka do piany)
  • 1 łyżeczka Proszku do pieczenia Dr. Oetkera
Masa serowa:
  • 1 kg twarogu zmielonego trzykrotnie
  • 1 szklanka cukru
  • 2 jajka
  • 4 żółtka
  • 2 Budynie o smaku śmietankowym Dr. Oetkera
  • 125 ml oleju
  • 250 ml mleka
Pianka:
  • 6 białek
  • 220 g drobnego cukru do wypieków
Składniki
Spód:
  • 300 g mąki pszennej
  • 100 g cukru pudru
  • 130 g masła
  • 1 jajko
  • 2 żółtka (białka do piany)
  • 1 łyżeczka Proszku do pieczenia Dr. Oetkera
Masa serowa:
  • 1 kg twarogu zmielonego trzykrotnie
  • 1 szklanka cukru
  • 2 jajka
  • 4 żółtka
  • 2 Budynie o smaku śmietankowym Dr. Oetkera
  • 125 ml oleju
  • 250 ml mleka
Pianka:
  • 6 białek
  • 220 g drobnego cukru do wypieków
Zobacz ten przepis na ws.pl
Serniki i ciasta z serem ->

Przepisy z kategorii Serniki i ciasta z serem

Wszystkiego słodkiego
08:00
20
Łatwy
Sernik gotowany
Wszystkiego słodkiego
08:00
12
Łatwy
Sernik czekoladowy