Sernik Zebra - Przepis
Serniki na zimno

Sernik Zebra

Sernik Zebra

  • 06:00
  • 12
  • Średni
06:00
12
Średni

Sernik zebra zaskoczy Was oryginalnym wyglądem! Za oknem coraz cieplej, więc zdecydowałam się na przygotowanie ciasta, które najbardziej kojarzy się z letnimi popołudniami. :) Dwukolorowy sernik na zimno, w wersji z ciemnym kakao i spodem z kakaowych herbatników, oczaruje Waszych gości! Przygotowanie jest proste, a efekt robi wrażenie!
Przekonajcie się sami!

Składniki

Spód:
  • 250 g herbatników kakaowych
  • 3 łyżki Czarnego Kakao Intense Dr. Oetkera
  • 180 g masła
  • 1 łyżka cukru pudru
Masa:
  • 600 ml wrzątku
  • 2 Galaretki krystaliczne o smaku truskawka-wanilia Dr. Oetkera
  • 2 łyżki Czarnego kakao Intense Dr. Oetkera
  • 1 kg twarogu sernikowego
  • 120 g cukru pudru
Składniki
Spód:
  • 250 g herbatników kakaowych
  • 3 łyżki Czarnego Kakao Intense Dr. Oetkera
  • 180 g masła
  • 1 łyżka cukru pudru
Masa:
  • 600 ml wrzątku
  • 2 Galaretki krystaliczne o smaku truskawka-wanilia Dr. Oetkera
  • 2 łyżki Czarnego kakao Intense Dr. Oetkera
  • 1 kg twarogu sernikowego
  • 120 g cukru pudru
Zobacz ten przepis na ws.pl
Serniki na zimno ->

Przepisy z kategorii Serniki na zimno

Wszystkiego słodkiego
06:00
12
Średni
Sernik Zebra