Ciasto Travel Cake
Lista zadań i rzeczy do zabrania przed planowanym wyjazdem gotowa? Z całą pewnością nie może na niej zabraknąć najważniejszego punktu - jedzenia! Głód na trasie może zepsuć nawet najbardziej wyczekiwane wakacje, dlatego warto już wcześniej pomyśleć o smacznych przekąskach, które umilą podróż 🚅🚗✈️
Travel cake to czekoladowe ciasto🍫, które po upieczeniu pokroisz na niewielkie prostokąty. Jeszcze tylko polewa z czekolady, masła orzechowego i migdałów... i w drogę!
Ciasto jest wilgotne, intensywnie czekoladowe i nie wysycha nawet po kilku dniach. Idealna słodka przekąska podczas przerwy na kawę ☕
Przepis powstał w ramach współpracy reklamowej z markami: Barry Callebaut, Kerrygold, Dr. Oetker oraz Bakal.
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Ciasto czekoladowe
-
Krok 1
Śmietankę podgrzej i połącz z syropem glukozowym (lub miodem). Jajka ubij z cukrem na jasną, puszystą masę, dodaj śmietankę.
-
Krok 2
Pod koniec wmiksuj suche składniki oraz roztopione i przesudzone masło (do około 50°C).
-
Krok 3
Ciasto przelej do formy o wymiarach 33 x 23 cm wyłożonej papierem do pieczenia.
-
Krok 4
Ciasto piecz w rozgrzanym piekarniku do 170°C przez około 45 minut.
-
Krok 5
Upieczone i wystudzone ciasto pokrój na kawałki.
Polewa czekoladowa
-
Krok 6
Płatki migdałów posiekaj na drobne kawałki.
-
Krok 7
Czekolady rozpuść w kuchence mikrofalowej z dodatkiem masła. Dodaj masło orzechowe i kawałki migdałów. Wymieszaj do połączenia składników.
-
Krok 8
Kawałki ciasta zanurzaj w polewie.
-
Krok 9
Ciasto odstaw do zastygnięcia polewy.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/ciasta-czekoladowe/ciasto-travel-cake |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze