1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Szybkie/łatwe
  4. Lukier królewski

Lukier królewski

Natalia Kamrowska - zdjęcie profilowe
Natalia Autor Zaktualizowano:
4.8/5 5 ocen

Tutaj znajdziecie klasyczny przepis na lukier królewski. Idealny do dekorowania ciasteczek i świątecznych pierniczków. ❄️ Sprawdźcie sami!


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Lukier królewski:

  • Krok 1

    Do misy miksera z końcówką do ucierania dodaj cukier puder, białka jaj i kilka kropel soku z cytryny.

    Cukier puder w misie robota kuchennego MUM firmy Bosch. Obok przekrojona cytryna i w miseczce białka.
  • Krok 2

    Ucieraj przez około 10 minut, aż lukier będzie biały i odpowiednio gęsty. Dwie strużki lukru po zetknięciu nie powinny zlać się ze sobą zupełnie. Jeżeli cukru będzie za mało, dodaj jeszcze trochę i utrzyj na jednolitą konsytencję.

    Utarty lukier królewski w robocie kuchennym MUM firmy Bosch.
  • Krok 3

    Lukier przełóż do worka cukierniczego z cienką końcówką i udekoruj nim swoje pierniczki. 

    Lukier królewski przełożony do worka cukierniczego.

Oceń przepis!





Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Party
Szczególny dzień
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej