Lukier królewski


Tutaj znajdziecie klasyczny przepis na lukier królewski. Idealny do dekorowania ciasteczek i świątecznych pierniczków. ❄️ Sprawdźcie sami!
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Lukier królewski:
-
Krok 1
Do misy miksera z końcówką do ucierania dodaj cukier puder, białka jaj i kilka kropel soku z cytryny.
-
Krok 2
Ucieraj przez około 10 minut, aż lukier będzie biały i odpowiednio gęsty. Dwie strużki lukru po zetknięciu nie powinny zlać się ze sobą zupełnie. Jeżeli cukru będzie za mało, dodaj jeszcze trochę i utrzyj na jednolitą konsytencję.
-
Krok 3
Lukier przełóż do worka cukierniczego z cienką końcówką i udekoruj nim swoje pierniczki.
Ważne aby lukier ucierać a nie ubić, napowietrzony jak beza nie będzie wysychał.
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze