Torty

Tort Kutia z makiem

Tort Kutia z makiem

  • 06:00
  • 12
  • Średni
06:00
12
Średni

Tort kutia to przepis na pyszny tort z makiem i śmietankowym kremem z serka mascarpone i miodu. Warstwy kremu przełożone są prażonymi migdałami - taka chrupkość wspaniale komponuje się z kremowym nadzieniem i delikatnym biszkoptem. Tort wygląda bardzo okazale, będzie przepiękną ozdobą każdego stołu. Polecam!

Składniki

Biszkopt:
  • 200 g masła
  • 7 białek
  • 200 g cukru
  • 150 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka Proszku do pieczenia Dr. Oetkera
  • 50 g maku
  • 50 g płatków migdałów - posiekanych
Krem:
  • 130 g miodu
  • 250 g serka mascarpone
  • 500 ml schłodzonej śmietanki 30%
  • 50 g płatków migdałów
Do dekoracji:
  • Gwiazdy z czekolady deserowej i białej Dr. Oetkera
Składniki
Biszkopt:
  • 200 g masła
  • 7 białek
  • 200 g cukru
  • 150 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka Proszku do pieczenia Dr. Oetkera
  • 50 g maku
  • 50 g płatków migdałów - posiekanych
Krem:
  • 130 g miodu
  • 250 g serka mascarpone
  • 500 ml schłodzonej śmietanki 30%
  • 50 g płatków migdałów
Do dekoracji:
  • Gwiazdy z czekolady deserowej i białej Dr. Oetkera
Zobacz ten przepis na ws.pl
Torty ->

Przepisy z kategorii Torty