Wegańskie

Naleśniki wegańskie

Naleśniki wegańskie na bialym talerzu z malinami

Naleśniki wegańskie

  • 01:00
  • 8
  • Łatwy
01:00
8
Łatwy

Czy naleśniki bez jajek mogą się udać? Oczywiście, że TAK! Jeżeli akurat naszła Was ochota na śniadanie w wydaniu „na słodko”, wypróbujcie mój sprawdzony przepis na szybkie naleśniki wegańskie! Do tego szczypta ekstraktu z wanilii Bourbon i voila! Wypróbujcie go z wegańskim kremem czekoladowo-orzechowym 🍫

Składniki

Naleśniki wegańskie:
  • 40 ml oleju kokosowego
  • 150 g mąki pszennej
  • szczypta soli
  • 300 ml mleka sojowego
  • 150 ml wody
  • 1 łyżeczka Ekstraktu z wanilii Bourbon Dr. Oetkera
Dodatkowo:
  • olej kokosowy do natłuszczenia patelni
Wskazówki

Sposób przygotowania:

Krok 1

Rozpuść olej kokosowy i połącz razem z mąką pszenną, solą, mlekiem sojowym, wodą i ekstraktem z wanilii.

Olej kokosowy, mąka pszenna, sól, mleko sojowe i woda w osobnych miseczkach. Obok ekstrakt waniliowy.
Krok 2

Dobrze zblenduj, przykryj folią spożywczą i odstaw na około 30 minut.

Ciasto naleśnikowe w misce.
Krok 3

Rozgrzej odrobinę oleju kokosowego i posmaruj nim patelnię.

Olej kokosowy w miseczce i rozgrzany na patelni. Obok ciasto naleśnikowe w miseczce.
Krok 4

Na rozgrzanej patelni smaż naleśniki. Gdy będą już lekko zrumienione, obróć je na drugą stronę.

Smażenie naleśnika na patelni.
Składniki
Naleśniki wegańskie:
  • 40 ml oleju kokosowego
  • 150 g mąki pszennej
  • szczypta soli
  • 300 ml mleka sojowego
  • 150 ml wody
  • 1 łyżeczka Ekstraktu z wanilii Bourbon Dr. Oetkera
Dodatkowo:
  • olej kokosowy do natłuszczenia patelni
Wegańskie ->

Przepisy z kategorii Wegańskie

Wszystkiego słodkiego
00:30
25
Średni
Sezamki z owocami