1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Bez jajek
  4. Tarta bez pieczenia Pina Colada

Tarta bez pieczenia Pina Colada

Tarta bez pieczenia ananasowo-kokosowa podana z dżemem pina colada i świeżymi truskawkami - Wszystkiego Słodkiego
Tarta bez pieczenia ananasowo-kokosowa podana z dżemem pina colada i świeżymi truskawkami - Wszystkiego Słodkiego
Marta - zdjęcie profilowe
Marta Autor Zaktualizowano:
5/5 4 oceny

Spróbuj połączenia ananasa i kokosa w pysznej tarcie bez pieczenia! 🍍 W tym prostym cieście wykorzystałam dodatek dżemu ananasowo-kokosowego, który nazwałam Pina Colada🍹


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Przygotowanie spodu do tarty:

  • Krok 1

    Daktyle zalej wrzątkiem i odstaw na około 30 minut. Następnie odlej wodę.

    Daktyle zalane wrzątkiem w miseczce.
  • Krok 2

    Orzechy nerkowca, wiórki kokosowe oraz odsączone daktyle umieść w misie malaksera. Miel pulsacyjnie do momentu dokładnego połączenia składników.

    W misie malaksera suszone daktyle, orzechy nerkowca, wiórki kokosowe i olej kokosowy.
  • Krok 3

    Masę przełóż do formy i wyrównaj tworząc również brzeg tarty. Wstaw do lodówki na około 20 minut. 

    Spód bez pieczenia z daktyli, orzechów nerkowca i wiórków kokosowych.
  • Krok 4

    Dno tarty posmaruj dżemem ananasowym z kokosem.

    Dno tarty posmarowane dżemem ananasowym.

Bita śmietanka kokosowa:

  • Krok 5

    Wymieszaj razem cukier z wanilią, śmietan-fix’em i cukrem pudrem.

    W miseczce cukier z wanilią, cukier puder i śmietan fix.
  • Może się przydać

    Przy użyciu Śmietan-fixu bita śmietana długo zachowuje dekoracyjne kształty i nie zmienia konsystencji.

  • Krok 6

    Śmietankę kokosową ubij za pomocą miksera. 

    Śmietanka kokosowa w miseczce i mikser ręczny.
  • Krok 7

    Pod koniec miksowania dodaj wymieszane cukry ze śmietan-fix’em. Do ubitej śmietanki wmieszaj sok i skórkę z limonki. 

    W misce śmietanka kokosowa z cukrami, śmietan-fix'em skórką i sokiem z limonki.
  • Krok 8

    Ubitą śmietankę kokosową przełóż na dno tarty i wyrównaj. Wstaw do lodówki do schłodzenia na minimum godzinę.

    Ubita śmietanka kokosowa przełożona na tartę.
  • Krok 9

    Rozpuść kilka łyżek dżemu ananasowego i polej nim górę tarty. Na wierzchu ułóż truskawki, posyp płatki kokosa i zetrzyj skórkę z limonki.

    Tarta bez pieczenia pina colada polana dżemem, posypana płatkami kokosa i świeżymi truskawkami.
Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/bez-jajek/tarta-bez-pieczenia-pina-colada

Oceń przepis!



Komentarze



Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Szczególny dzień
Party
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej