Tarta bez pieczenia Pina Colada
Spróbuj połączenia ananasa i kokosa w pysznej tarcie bez pieczenia! 🍍 W tym prostym cieście wykorzystałam dodatek dżemu ananasowo-kokosowego, który nazwałam Pina Colada🍹
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Przygotowanie spodu do tarty:
-
Krok 1
Daktyle zalej wrzątkiem i odstaw na około 30 minut. Następnie odlej wodę.
-
Krok 2
Orzechy nerkowca, wiórki kokosowe oraz odsączone daktyle umieść w misie malaksera. Miel pulsacyjnie do momentu dokładnego połączenia składników.
-
Krok 3
Masę przełóż do formy i wyrównaj tworząc również brzeg tarty. Wstaw do lodówki na około 20 minut.
-
Krok 4
Dno tarty posmaruj dżemem ananasowym z kokosem.
Bita śmietanka kokosowa:
-
Krok 5
Wymieszaj razem cukier z wanilią, śmietan-fix’em i cukrem pudrem.
-
Może się przydać
Przy użyciu Śmietan-fixu bita śmietana długo zachowuje dekoracyjne kształty i nie zmienia konsystencji.
-
Krok 6
Śmietankę kokosową ubij za pomocą miksera.
-
Krok 7
Pod koniec miksowania dodaj wymieszane cukry ze śmietan-fix’em. Do ubitej śmietanki wmieszaj sok i skórkę z limonki.
-
Krok 8
Ubitą śmietankę kokosową przełóż na dno tarty i wyrównaj. Wstaw do lodówki do schłodzenia na minimum godzinę.
-
Krok 9
Rozpuść kilka łyżek dżemu ananasowego i polej nim górę tarty. Na wierzchu ułóż truskawki, posyp płatki kokosa i zetrzyj skórkę z limonki.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/bez-jajek/tarta-bez-pieczenia-pina-colada |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze