1. Strona g艂贸wna
  2. Przepisy
  3. Bez glutenu
  4. Batoniki jaglane z pra偶onymi migda艂ami

Batoniki jaglane z pra偶onymi migda艂ami

batoniki jaglane z czekolad膮 i pra偶onymi migda艂ami po艂o偶one na talerzyku
batoniki jaglane z czekolad膮 i pra偶onymi migda艂ami po艂o偶one na talerzyku
Zesp贸艂 Wszystkiego S艂odkiego - zdj臋cie profilowe
Zesp贸艂 Wszystkiego S艂odkiego Autor Zaktualizowano:
5/5 1 ocena

Batoniki jaglane z pra偶onymi migda艂ami wype艂nione s膮 po brzegi naturalnymi sk艂adnikami. Staram si臋 mie膰 je zawsze w lodówce, na wypadek gdy nachodzi mnie popo艂udniowa ochota na ZDROW膭 s艂odk膮 przek膮sk臋. Je偶eli podobnie jak ja uwielbiacie lekko dymny smak pra偶onych migda艂ów, gwarantuj臋, 偶e moje jaglane FIT BATONIKI stan膮 si臋 towarzyszami Waszej codzienno艣ci! 馃槉


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudno艣ci
艁atwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Przygotowanie batonik贸w jaglanych:

  • Krok 1

    W wi臋kszej misce rozpu艣膰 olej kokosowy z czekolad膮.

    olej kokosowy, gorzka czekolada
  • Krok 2

    Dodaj syrop z agawy, ciemne kakao, past臋 z wanilii i wymieszaj rózg膮 do po艂膮czenia.

    syrop z agawy, pasta waniliowa, ciemne kakao, olej kokosowy rozpuszczony z czekolad膮
  • Natalia poleca

    Pasta waniliowa z wanilii Bourbon z Madagaskaru dzi臋ki 偶elowej konsystencji 艣wietnie rozpuszcza si臋 w kremach i ciastach. Doskonale aromatyzuje wypieki i desery, nadaj膮c im intensywny, esencjonalny, waniliowy smak. Ziarenka z wanilii wprost z Madagaskaru to gwarancja niepowtarzalnego smaku Twoich wypiek贸w!

    Natalia poleca
  • Krok 3

    Dodaj ekspandowane ziarna, wymieszaj i wstaw na krótko do lodówki, a偶 masa czekoladowa zacznie g臋stnie膰.

    masa czekoladowa z ekspandowanym ziarnem prosa
  • Krok 4

    W mi臋szyczasie upra偶 na patelni p艂atki migda艂ów.

    pra偶one platki migda艂贸w
  • Krok 5

    Po sch艂odzeniu mas臋 wymieszaj ponownie aby oblepi艂a ziarenka. Wy艂ó偶 do wcze艣niej przygotowanej formy, wyrównaj, posyp p艂atkami migda艂ów i doci艣nij je do masy.

    masa czekoladowo-jaglana z pra偶onymi migda艂ami
  • Krok 6

    Wstaw do lodówki do ca艂kowitego sch艂odzenia na oko艂o 1 godzin臋. Po tym czasie pokrój na prostok膮tne lub kwadratowe batoniki. Przechowuj w lodówce.

    batoniki jaglane z pra偶onymi migda艂ami
Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/bez-glutenu/batoniki-jaglane-z-prazonymi-migdalami

Oce艅 przepis!



Komentarze



Start
Przepisy i okazje
Przepisy
Okazje
Inspiracje
Wi臋cej