Batoniki jaglane z pra偶onymi migda艂ami



Batoniki jaglane z pra偶onymi migda艂ami wype艂nione s膮 po brzegi naturalnymi sk艂adnikami. Staram si臋 mie膰 je zawsze w lodówce, na wypadek gdy nachodzi mnie popo艂udniowa ochota na ZDROW膭 s艂odk膮 przek膮sk臋. Je偶eli podobnie jak ja uwielbiacie lekko dymny smak pra偶onych migda艂ów, gwarantuj臋, 偶e moje jaglane FIT BATONIKI stan膮 si臋 towarzyszami Waszej codzienno艣ci! 馃槉
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudno艣ci
- 艁atwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Przygotowanie batonik贸w jaglanych:
-
Krok 1
W wi臋kszej misce rozpu艣膰 olej kokosowy z czekolad膮.
-
Krok 2
Dodaj syrop z agawy, ciemne kakao, past臋 z wanilii i wymieszaj rózg膮 do po艂膮czenia.
-
Natalia poleca
Pasta waniliowa z wanilii Bourbon z Madagaskaru dzi臋ki 偶elowej konsystencji 艣wietnie rozpuszcza si臋 w kremach i ciastach. Doskonale aromatyzuje wypieki i desery, nadaj膮c im intensywny, esencjonalny, waniliowy smak. Ziarenka z wanilii wprost z Madagaskaru to gwarancja niepowtarzalnego smaku Twoich wypiek贸w!
-
Krok 3
Dodaj ekspandowane ziarna, wymieszaj i wstaw na krótko do lodówki, a偶 masa czekoladowa zacznie g臋stnie膰.
-
Krok 4
W mi臋szyczasie upra偶 na patelni p艂atki migda艂ów.
-
Krok 5
Po sch艂odzeniu mas臋 wymieszaj ponownie aby oblepi艂a ziarenka. Wy艂ó偶 do wcze艣niej przygotowanej formy, wyrównaj, posyp p艂atkami migda艂ów i doci艣nij je do masy.
-
Krok 6
Wstaw do lodówki do ca艂kowitego sch艂odzenia na oko艂o 1 godzin臋. Po tym czasie pokrój na prostok膮tne lub kwadratowe batoniki. Przechowuj w lodówce.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/bez-glutenu/batoniki-jaglane-z-prazonymi-migdalami |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie doda艂 偶adnych zdj臋膰, b膮d藕 pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze