Lekki torcik na pełnoziarnistym biszkopcie - Przepis
Biszkopty i rolady

Lekki torcik na pełnoziarnistym biszkopcie

Lekki torcik na pełnoziarnistym biszkopcie

  • 05:00
  • 10
  • Łatwy
05:00
10
Łatwy

Lekki torcik na pełnoziarnistym biszkopcie. Do wypieku użyłam mąki, która zawiera ziarno pszenicy, żyta i orkiszu (skorzystałam z gotowej mieszanki mąki). Ta zdecydowanie zdrowsza wersja biszkoptu bardzo przypadła mi do gustu. Biszkopt zachwycił mnie swoją lekkością i puszystością, stanowi idealną bazę pod każdy tort. U mnie tym razem w wersji z lekkim kremem śmietankowym i świeżymi, soczystymi owocami. Jeśli w swojej kuchni również eksperymentujecie z mąkami, koniecznie wypróbujcie mojego przepisu. Serdecznie polecam!

Składniki

Biszkopt:
  • 4 jajka
  • 80 g mąki pełnoziarnistej (u mnie mix pszennej, żytnia, orkiszowa)
  • 1 łyżeczka Proszku do pieczenia Dr. Oetkera
  • 1 Budyń o smaku biszkoptowym Dr. Oetkera
  • 5 łyżek cukru
Krem:
  • 500 ml schłodzonej śmietanki
  • 1 Masa śmietanowa o smaku śmietankowym Dr. Oetkera
Dodatkowo:
  • Sezonowe owoce
  • Listki mięty do dekoracji
  • cukier puder
Składniki
Biszkopt:
  • 4 jajka
  • 80 g mąki pełnoziarnistej (u mnie mix pszennej, żytnia, orkiszowa)
  • 1 łyżeczka Proszku do pieczenia Dr. Oetkera
  • 1 Budyń o smaku biszkoptowym Dr. Oetkera
  • 5 łyżek cukru
Krem:
  • 500 ml schłodzonej śmietanki
  • 1 Masa śmietanowa o smaku śmietankowym Dr. Oetkera
Dodatkowo:
  • Sezonowe owoce
  • Listki mięty do dekoracji
  • cukier puder
Biszkopty i rolady ->

Przepisy z kategorii Biszkopty i rolady