1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Bez pieczenia
  4. Tiramisu pistacjowe

Tiramisu pistacjowe

pistacjowe tiramisu wszystkiego słodkiego
pistacjowe tiramisu wszystkiego słodkiego
Magda - zdjęcie profilowe
Magda Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

Tiramisu Pistacjowe – Klasyczna Włoska Rozkosz

Tiramisu pistacjowe to wyjątkowa wariacja klasycznego, włoskiego deseru, która zachwyca intensywnym smakiem pistacji i aksamitną konsystencją. Przygotowywane na bazie żółtek, mascarpone oraz biszkoptów nasączonych aromatycznym espresso, to prawdziwa uczta dla podniebienia. Delikatny krem pistacjowy doskonale komponuje się z lekką goryczką kawy, tworząc harmonijną całość, która rozpływa się w ustach.

Idealne na elegancki deser, rodzinne przyjęcie czy wyjątkową okazję – tiramisu pistacjowe to połączenie tradycji i nowoczesnego smaku. Spróbuj tego wyjątkowego przepisu i przenieś się na chwilę do słonecznej Italii! ☕💚

Przepis powstał w ramach współpracy reklamowej z markami: Dr. Oetker oraz Bosch.


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Krem pistacjowy do tiramisu

  • Krok 1

    Żółtka ubij z cukrem pudrem na jasny, gęsty i puszysty krem. Dodaj cukier z wanilią.

    ucierane żółtka z cukrem pudrem w robocie kuchennym bosch, opakowanie cukru z wanilią i miseczka z serkiem mascarpone
  • Krok 2

    Stopniowo dodawaj ser pastę pistacjową.

    w robocie ucierane tiramisu obok pasta pistacjowa i serem mascarpone
  • Krok 3

    Na końcu wmiksuj serek mascarpone.

    w misce miksowany krem pistacjowy do tiramisu
  • Krok 4

    Biszkopy nasączaj w oksudzonej kawie i układaj w prosokątnym naczyniu 25 x 35 cm.

    w szklanej formie nasączone kawą biszkopty do tiramisu
  • Krok 5

    Przełóż połowę porcji kremu pistacjowego.

    w szklanej formie prostokątnej wyłożony krem pistacjowy
  • Krok 6

    Poukładaj maliny połowę porcji malin.

    na warstwie kremu pistacjowego świeże maliny
  • Krok 7

    Ułóż drugą warstwę nasączonych bszkoptów.

    warstwa nasączonych biszkoptów w dużej szklanej formie do tiramisu
  • Krok 8

    Przełóż pozostałą porcję kremu pistacjowego. Wierzch deseru posyp przesianym przez sitko ciemnym kakao.

    duża foremka z pistacjowym tiramisu posypywana kakao
  • Krok 9

    Wierzch udekoruj malinami

    tiramisu pistacjowe duża forma udekorowane malinami i podłużnymi biszkoptami
Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/desery-bez-pieczenia/tiramisu-pistacjowe

Oceń przepis!



Komentarze



Start
Przepisy i okazje
Przepisy
Okazje
Inspiracje
Więcej