Jogurtowe drożdżówki z jabłkiem - Przepis
Ciasta drożdżowe

Jogurtowe drożdżówki z jabłkiem

Jogurtowe drożdżówki z jabłkiem

  • 02:30
  • 8
  • Średni
02:30
8
Średni

Pyszne drożdżowe bułeczki z dodatkiem jogurtu w cieście. Puszyste, z dodatkiem jabłek i wilgotniejsze niż tradycyjne drożdżówki. Nie są zbyt słodkie, więc idealnie sprawdzą się jako przekąska zamiast drugiego śniadania.

Składniki

Ciasto:
  • 400 g mąki
  • 80 g cukru
  • 1 opakowanie Drożdży suszonych instant Dr. Oetkera
  • 1/2 łyżeczki cynamonu Dr. Oetkera
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 180 g jogurtu naturalnego (1 małe opakowanie)
  • 200 ml letniej wody
Nadzienie:
  • 3 średniej wielkości jabłka
  • 3 łyżki masła
  • 2 łyżki miodu lub 3 łyżki cukru ( w zależności od upodobań)
Dodatkowo:
  • 1 jajko roztrzepane z niewielką ilością wody do posmarowania
Składniki
Ciasto:
  • 400 g mąki
  • 80 g cukru
  • 1 opakowanie Drożdży suszonych instant Dr. Oetkera
  • 1/2 łyżeczki cynamonu Dr. Oetkera
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 180 g jogurtu naturalnego (1 małe opakowanie)
  • 200 ml letniej wody
Nadzienie:
  • 3 średniej wielkości jabłka
  • 3 łyżki masła
  • 2 łyżki miodu lub 3 łyżki cukru ( w zależności od upodobań)
Dodatkowo:
  • 1 jajko roztrzepane z niewielką ilością wody do posmarowania
Zobacz ten przepis na ws.pl
Ciasta drożdżowe ->

Przepisy z kategorii Ciasta drożdżowe