1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Ciasta bez pieczenia
  4. Sernik stracciatella bez pieczenia z malinami

Sernik stracciatella bez pieczenia z malinami

Dr. Oetker  - zdjęcie profilowe
Dr. Oetker Autor Zaktualizowano:
5/5 1 ocena

Sernik stracciatella bez pieczenia z malinami  to połączenie zaledwie kilku składników, które idealnie ze sobą współgrają, tworząc istną poezję smaków! Delikatna twarogowa masa, spód z ciastek zbożowych oraz maliny i gorzka czekolada…. To musi być hit! :)  Ten sernik wart jest grzechu! ;)


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Średni

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Spód:

  • Krok 1

    Tortownicę o średnicy 24 cm wyłóż papierem do pieczenia. Ciastka zbożowe przełóż do worka cukierniczego i drobno pokrusz za pomocą wałka.

  • Krok 2

    Pokruszone ciastka dokładnie wymieszaj z roztopionym masłem i wysyp do formy.

  • Krok 3

    Dokładnie dociśnij masę, aby utworzyła stabilny spód. Następnie wstaw formę do lodówki, na czas przygotowania masy serowej.

Masa serowa:

  • Krok 4

    Żelatynę zalej zimną wodą i odstaw ją do napęcznienia. Zagotuj 100 ml śmietanki, zdejmij ją z palnika i dodaj napęczniałą żelatynę. Wymieszaj dokładnie do rozpuszczenia.

  • Krok 5

    Pozostałą ilość śmietanki wymieszaj za pomocą miksera z twarogiem i cukrem pudrem. Następnie dodaj jeszcze ciepłą śmietankę z żelatyną. Wymieszaj szybko i dokładnie. Na koniec wmieszaj drobno pokrojoną czekoladę. Masę przełóż do formy i wyrównaj.

Do dekoracji:

  • Krok 6

    Posyp ciasto czekoladą i udekoruj malinami. Wstaw na minimum 3 godziny do lodówki, do stężenia sernika.


Oceń przepis!





Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Party
Szczególny dzień
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej