Sernik stracciatella bez pieczenia z malinami

Sernik stracciatella bez pieczenia z malinami to połączenie zaledwie kilku składników, które idealnie ze sobą współgrają, tworząc istną poezję smaków! Delikatna twarogowa masa, spód z ciastek zbożowych oraz maliny i gorzka czekolada…. To musi być hit! :) Ten sernik wart jest grzechu! ;)
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Średni
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Spód:
-
Krok 1
Tortownicę o średnicy 24 cm wyłóż papierem do pieczenia. Ciastka zbożowe przełóż do worka cukierniczego i drobno pokrusz za pomocą wałka.
-
Krok 2
Pokruszone ciastka dokładnie wymieszaj z roztopionym masłem i wysyp do formy.
-
Krok 3
Dokładnie dociśnij masę, aby utworzyła stabilny spód. Następnie wstaw formę do lodówki, na czas przygotowania masy serowej.
Masa serowa:
-
Krok 4
Żelatynę zalej zimną wodą i odstaw ją do napęcznienia. Zagotuj 100 ml śmietanki, zdejmij ją z palnika i dodaj napęczniałą żelatynę. Wymieszaj dokładnie do rozpuszczenia.
-
Krok 5
Pozostałą ilość śmietanki wymieszaj za pomocą miksera z twarogiem i cukrem pudrem. Następnie dodaj jeszcze ciepłą śmietankę z żelatyną. Wymieszaj szybko i dokładnie. Na koniec wmieszaj drobno pokrojoną czekoladę. Masę przełóż do formy i wyrównaj.
Do dekoracji:
-
Krok 6
Posyp ciasto czekoladą i udekoruj malinami. Wstaw na minimum 3 godziny do lodówki, do stężenia sernika.
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze