Ciasta bez pieczenia

Terrina malinowo-jogurtowa

Terrina malinowo-jogurtowa

  • 04:00
  • 12
  • Średni
04:00
12
Średni

Poniżej przedstawiamy pomysł na malinową terrinę. Delikatna jogurtowa warstwa pomiędzy kwaskowatymi malinami w słodkiej galaretce nada wyrazistości całemu deserowi.

Składniki

  • 750 g malin
  • 2 Galaretki malinowe Dr. Oetkera
  • 800 ml wrzątku
  • 500 g jogurtu greckiego
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 2 łyżeczki Żelatyny 20 g Dr. Oetkera
  • 100 ml wrzątku
  • 200 ml schłodzonej śmietanki 30%
  • 1 opakowanie Śmietan-fixu Dr. Oetkera
  • 1 płaska łyżka cukru pudru
Składniki
  • 750 g malin
  • 2 Galaretki malinowe Dr. Oetkera
  • 800 ml wrzątku
  • 500 g jogurtu greckiego
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 2 łyżeczki Żelatyny 20 g Dr. Oetkera
  • 100 ml wrzątku
  • 200 ml schłodzonej śmietanki 30%
  • 1 opakowanie Śmietan-fixu Dr. Oetkera
  • 1 płaska łyżka cukru pudru
Zobacz ten przepis na ws.pl
Ciasta bez pieczenia ->

Przepisy z kategorii Ciasta bez pieczenia