Ciasta drożdżowe

Cynamonowa babka drożdżowa

Cynamonowa babka drożdżowa

  • 03:00
  • 12
  • Średni
03:00
12
Średni

Cynamonowa babka drożdżowa, czyli ciąg dalszy smaków jesieni. Po babce z dynią i matchą przyszedł czas na trochę klasyki. Jako, że obecna pora roku najmocniej kojarzy nam się z bakaliami i przyprawami, babkę wzbogaciłam migdałami i mocną, cynamonową nutą - dzięki takim dodatkom, całość zyskała cudowny aromat! Babka jest po prostu pyszna! Polecamy wypróbować.

Składniki

Masa cynamonowa:
  • 70 g masła
  • 100 g cukru trzcinowego
  • 1 łyżeczka Cynamonu mielonego z Indonezji Dr. Oetkera
Ciasto drożdżowe:
  • 450 g mąki pszennej
  • 1 op. Drożdży suszonych instant Dr. Oetkera
  • Szczypta soli
  • 2 żółtka
  • 80 g cukru
  • 200 ml ciepłego mleka
  • 100 g miękkiego masła
Dodatkowo:
  • 1 jajko
  • 20 g płatków migdałów
Składniki
Masa cynamonowa:
  • 70 g masła
  • 100 g cukru trzcinowego
  • 1 łyżeczka Cynamonu mielonego z Indonezji Dr. Oetkera
Ciasto drożdżowe:
  • 450 g mąki pszennej
  • 1 op. Drożdży suszonych instant Dr. Oetkera
  • Szczypta soli
  • 2 żółtka
  • 80 g cukru
  • 200 ml ciepłego mleka
  • 100 g miękkiego masła
Dodatkowo:
  • 1 jajko
  • 20 g płatków migdałów
Zobacz ten przepis na ws.pl
Ciasta drożdżowe ->

Przepisy z kategorii Ciasta drożdżowe

Wszystkiego słodkiego
02:30
20
Średni
Pączki z adwokatem
Wszystkiego słodkiego
02:00
20
Średni
Pączki klasyczne