Ciasta drożdżowe

Drożdżówki z twarożkiem cytrynowym i borówkami

Drożdżówki z twarożkiem cytrynowym i borówkami

  • 02:30
  • 12
  • Średni
02:30
12
Średni

Drożdżówki z twarożkiem cytrynowym i borówkami. Delikatne, puszyste drożdżówki z twarogiem, wzbogaconym o cukier ze skórką cytrynową to zdecydowanie smak, który polecam! Aby poczuć pełnię lata możesz dodać do nich garść drobnych owoców np. borówek czy jagód. Nic nie zastąpi zapachu świeżych bułeczek, roznoszącego się po całym mieszkaniu! :) Domowe drożdżówki sprawdzą się świetnie zarówno na podwieczorek jak i podczas letniej wyprawy. Polecam!

Składniki

Ciasto drożdżowe:
  • 500 g mąki pszennej
  • 1 opakowanie Drożdży suszonych instant Dr. Oetkera
  • 75 g cukru
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 2 jajka
  • 200 ml mleka
  • 70 g roztopionego masła
Nadzienie:
  • 300 g twarogu
  • 4-5 łyżek cukru pudru
  • 1 żółtko
  • 2 łyżeczki Cukru ze skórką cytrynową z Włoch Dr. Oetkera
  • Ok 100 g borówek amerykańskich lub jagód
Lukier:
  • 200 g cukru pudru
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1,5 łyżeczki Cukru ze skórką cytrynową z Włoch Dr. Oetkera
  • 1-2 łyżki gorącej wody
Składniki
Ciasto drożdżowe:
  • 500 g mąki pszennej
  • 1 opakowanie Drożdży suszonych instant Dr. Oetkera
  • 75 g cukru
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 2 jajka
  • 200 ml mleka
  • 70 g roztopionego masła
Nadzienie:
  • 300 g twarogu
  • 4-5 łyżek cukru pudru
  • 1 żółtko
  • 2 łyżeczki Cukru ze skórką cytrynową z Włoch Dr. Oetkera
  • Ok 100 g borówek amerykańskich lub jagód
Lukier:
  • 200 g cukru pudru
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1,5 łyżeczki Cukru ze skórką cytrynową z Włoch Dr. Oetkera
  • 1-2 łyżki gorącej wody
Zobacz ten przepis na ws.pl
Ciasta drożdżowe ->

Przepisy z kategorii Ciasta drożdżowe