1. Strona g艂贸wna
  2. Przepisy
  3. Ciasta francuskie i p贸艂francuskie
  4. Ciastka z ciasta francuskiego z bor贸wkami

Ciastka z ciasta francuskiego z bor贸wkami

Ciasta z ciasta francuskiego z bor贸wkami z budyniem, posypane cukrem pudrem - Wszystkiego S艂odkiego
Ciasta z ciasta francuskiego z bor贸wkami z budyniem, posypane cukrem pudrem - Wszystkiego S艂odkiego
Marta - zdj臋cie profilowe
Marta Autor Zaktualizowano:
5/5 1 ocena

Szukasz prostego przepisu na ciastka z ciasta francuskiego?馃珢 Kruche ciasto francuskie w po艂膮czeniu z budyniem i soczystymi borówkami tworzy harmonijn膮 kompozycj臋 smakow膮.

Skorzystaj z naszego sprawdzonego przepisu i ciesz si臋 pysznym deserem w krótkim czasie. Spróbuj ju偶 dzi艣 i odkryj, jak 艂atwo mo偶esz przygotowa膰 ten wyj膮tkowy deser!馃挋

Przepis powsta艂 w ramach wspó艂pracy reklamowej z markami: Dr. Oetker, Kerrygold.


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudno艣ci
艁atwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Kubeczki z ciasta francuskiego:

  • Krok 1

    Rozwi艅 gotowe ciasto francuskie i powycinaj kó艂ka. Ja zrobi艂am to za pomoc膮 tantu cukierniczego o szeroko艣ci 8 cm. W po艂owie wytnij mniejsze kó艂ka o 艣rednicy 4-5 cm. Na du偶e kó艂ko delikatnie po艂ó偶 drugi kawa艂ek ciasta (z dziurk膮) i delikatnie doci艣nij.

    Formowanie kubeczk贸w z ciasta francuskiego.
  • Krok 2

    Roztrzep jajko i posmaruj p臋dzelkiem ka偶de ciastko. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 190°C.

    Na blasze do pieczenia ciasto francuskie posmarowane jajkiem.
  • Blacha wentylowana do ciasteczek

    Blacha z systemem Recipe Right Air. To w艂a艣nie dzi臋ki niemu ciep艂o na blaszce jest r贸wnomiernie rozprowadzone, a ciasteczka dobrze wypieczone w ka偶dym miejscu.

    Blacha wentylowana do ciasteczek
  • Krok 3

    Piecz przez oko艂o 18-20 minut do zrumienienia.

    Upieczone ciasto francuskie.
  • Krok 4

    Upieczone ciastka pozostaw do wystudzenia, a nast臋pnie delikatnie usu艅 wierzch ciastka ze 艣rodka.

    Upieczone kubeczki z ciasta francuskiego.

Krem budyniowy:

  • Krok 5

    Po艂ow臋 mleka zagotuj, a w po艂owie rozmieszaj budy艅 z cukrem. Do gotuj膮cego si臋 mleka dodaj rozmieszany proszek i mieszaj do zg臋stnienia.

    Mleko w garnku. Obok budy艅 i miarka z cukrem.
  • Krok 6

    Do ugotowanego budyniu dodaj mas艂o i wymieszaj. Przykryj budy艅 foli膮 spo偶ywcz膮 i odstaw do wystudzenia. 

    Nast臋pnie prze艂ó偶 budy艅 do r臋kawa cukierniczego.

    W garnku ugotowany budy艅 i kawa艂ki mas艂a.

Dekorowanie:

  • Krok 7

    Do kubeczków z ciasta francuskiego na艂ó偶 budy艅 i jagody.

    Kubeczki z ciasta francuskiego wype艂nione budyniem i bor贸wkami.
  • Krok 8

    Oprósz ca艂o艣膰 cukrem pudrem i udekoruj listkami mi臋ty.

    Gotowe ciastka z ciasta francuskiego z bor贸wkami.
Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/ciasta-francuskie-i-polfrancuskie/ciastka-z-ciasta-francuskiego-z-borowkami

Oce艅 przepis!



Komentarze



Start
Przepisy i okazje
Przepisy
Okazje
Inspiracje
Wi臋cej