Tarta z orzechowym Crème Brûlée - Przepis
Ciasta kruche i tarty

Tarta z orzechowym Crème Brûlée

Tarta z orzechowym Crème Brûlée

  • 04:40
  • 10
  • Średni
04:40
10
Średni

Tarta z orzechowym Crème Brûlée to niebiańska uczta dla podniebienia. Dzisiejsza propozycja deseru jest połączeniem słodkiego orzechowego nadzienia z delikatnym kruchym spodem. Ten przepis jest moim sekretem na udany dzień. Nie wierzycie? Spróbujcie koniecznie, a przekonacie się, że tarta skradnie Wasze serca i podniebienia 😉 Zapraszam na obłędnie smaczny deser.

Składniki

Spód:
  • 200 g mąki pszennej
  • 70 g cukru
  • 130 g zimnego masła
  • 2 żółtka
Nadzienie:
  • 100 g krokantu
  • 350 ml śmietanki 30%
  • 150 ml mleka
  • 1 łyżeczka Cukru z wanilią Bourbon bez glutenu Dr. Oetkera
  • 75 g cukru
  • szczypta soli
  • 6 żółtek
Składniki
Spód:
  • 200 g mąki pszennej
  • 70 g cukru
  • 130 g zimnego masła
  • 2 żółtka
Nadzienie:
  • 100 g krokantu
  • 350 ml śmietanki 30%
  • 150 ml mleka
  • 1 łyżeczka Cukru z wanilią Bourbon bez glutenu Dr. Oetkera
  • 75 g cukru
  • szczypta soli
  • 6 żółtek
Ciasta kruche i tarty ->

Przepisy z kategorii Ciasta kruche i tarty