Ciasta kruche i tarty

Tartaletki z kremem krówkowym i preclami

Tartaletki z kremem krówkowym i preclami

  • 02:00
  • 1
  • Średni
02:00
1
Średni

Tartaletki z kremem krówkowym i preclami to idealna przekąska na karnawałowe przyjęcie. Przepis jest bardzo prosty, więc nawet początkujący „cukiernicy” świetnie sobie z nim poradzą. Tartaletki składają się z trzech warstw. Pysznych spodów z precelków (które znakomicie przełamują słodycz pozostałych składników), delikatnego kremu krówkowego oraz mlecznej, rozpływającej się ustach polewy. Idealne na poniedziałkowy deser! 

Składniki

Spód precelkowy:
  • 250 g precli
  • 180 g rozpuszczonego masła
Krem krówkowy:
  • 530 g mleka zagęszczonego słodzonego ( 1 puszka)
  • 100 g masła
  • 3 łyżki cukru
  • 2 szczypty soli
  • 150 ml śmietanki 30%
Do dekoracji:
  • Polewa mleczna Dr. Oetkera
  • 2 łyżki śmietanki 30%
  • 12 precli
Składniki
Spód precelkowy:
  • 250 g precli
  • 180 g rozpuszczonego masła
Krem krówkowy:
  • 530 g mleka zagęszczonego słodzonego ( 1 puszka)
  • 100 g masła
  • 3 łyżki cukru
  • 2 szczypty soli
  • 150 ml śmietanki 30%
Do dekoracji:
  • Polewa mleczna Dr. Oetkera
  • 2 łyżki śmietanki 30%
  • 12 precli
Zobacz ten przepis na ws.pl
Ciasta kruche i tarty ->

Przepisy z kategorii Ciasta kruche i tarty