Ciasta kruche i tarty

Mini galette z rabarbarem i truskawkami

Mini galette z rabarbarem i truskawkami

  • 02:00
  • 8
  • Łatwy
02:00
8
Łatwy

Mini galette z rabarbarem i truskawkami, czyli pomysł na pyszny i łatwy wiosenny deser! Lekko kwaskowe owoce otoczone kruchym ciastem… A to wszystko jeszcze cieplutkie i podane z gałką waniliowych lodów… Na samą myśl, aż ,,ślinka cieknie”! Takie rustykalne tarty są proste do wykonania – raz wypróbujecie przepis, a później z pewnością będziecie do niego powracać. Możecie go również przygotować w formie jednej dużej tarty. 

Składniki

Ciasto:
  • 250 g mąki pszennej
  • 160 g masła zimnego
  • szczypta soli
  • 1 łyżka cukru
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
Nadzienie:
  • 300 g rabarbaru
  • 300 g truskawek
  • 50 g cukru
  • skórka otarta z 1 cytryny
  • 2 łyżeczki Cukru z wanilią Bourbon z Madagaskaru Dr. Oetkera
  • 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej
Dodatkowo:
  • Do podania wg upodobań: lody śmietankowe lub waniliowe, bita śmietana lub jogurt naturalny.
Składniki
Ciasto:
  • 250 g mąki pszennej
  • 160 g masła zimnego
  • szczypta soli
  • 1 łyżka cukru
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
Nadzienie:
  • 300 g rabarbaru
  • 300 g truskawek
  • 50 g cukru
  • skórka otarta z 1 cytryny
  • 2 łyżeczki Cukru z wanilią Bourbon z Madagaskaru Dr. Oetkera
  • 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej
Dodatkowo:
  • Do podania wg upodobań: lody śmietankowe lub waniliowe, bita śmietana lub jogurt naturalny.
Zobacz ten przepis na ws.pl
Ciasta kruche i tarty ->

Przepisy z kategorii Ciasta kruche i tarty